Svær vej venter Danmark i resten af VM

Danmark får formentlig en sværere VM-ottendedelsfinale, end man på forhånd kunne håbe på, fordi det ikke lykkedes at slå hverken Tyskland eller Argentina.

dk-skuffelse
Danmark har lige udsigt til en kvartfinale mod enten Island eller Egypten, men det kræver sejre over både Rusland og Polen. Fold sammen
Læs mere

 

Det uafgjorte resultat mod Tyskland tirsdag aften, betyder at førstepladsen i VM-pulje D er væk for Danmarks vedkommende. Tyskland mangler nemlig kun Argentina og Saudi-Arabien i de to sidste puljekampe, og umiddelbart er det svært at forestille sig, at et stærkt spillende tysk hold sætter point til.

Derfor kan Danmark nu kun håbe på at opnå en andenplads i den indledende pulje D, og det kræver sejre over både Rusland og Polen torsdag og lørdag.

Hvis det lykkes, så venter det hold, der tager tredjepladsen i pulje C, og lige nu ser det ud til enten at blive enten Island eller Egypten. De to holds indbyrdes kamp lørdag eftermiddag bliver formentlig afgørende for, hvem af dem, der bliver treer og firer i puljen, og her må islændingene på baggrund af det uafgjorte resultat mod Frankrig tirsdag aften være favoritter.

Hvis Danmark derimod ikke formår at besejre Polen på lørdag, ender holdet formentlig på tredjepladsen, og så er der udsigt til et møde med toeren fra pulje C. Det ser lige nu ud til at blive Frankrig, men det kan også ende med at blive Sverige, hvis svenskerne undgår at tabe til franskmændene lørdag aften.

Hvis Danmark vinder ottendedelsfinalen, er det formentlig en af vinderne fra pulje A eller pulje B, der venter i kvartfinalen. Og det ser ud til enten at blive Spanien eller Kroatien, men det kan også ende med at blive enten Qatar eller Makedonien. Foreløbig skal danskerne dog koncentrere sig om at besejre Rusland torsdag aften for at sikre sig en plads blandt de sidste 16 hold.