Suveræn Axelsen stryger til tops i Thailand Open

Viktor Axelsen åbnede 2021 med et brag, da han med en finalesejr i to sæt sejrede ved Thailand Open.

Viktor Axelsen snuppede årets første store triumf med finalesejren ved Thailand Open. Handout/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Viktor Axelsen fik en perfekt indledning på 2021, da han søndag strøg til tops ved Thailand Open i Bangkok med en sikker finalesejr over Hongkongs Ng Ka Long Angus.

Med cifrene 21-14, 21-14 hentede danskeren sin tiende titel i karrieren på World Touren, som tidligere hed Super Series.

»Jeg er virkelig glad og selvfølgelig stolt. Jeg var i en lidt mærkelig situation inden denne turnering,« siger Axelsen i det officielle vinderinterview efter kampen.

»Der er sket meget, siden jeg sidst spillede; en operation i anklen, min datters fødsel, så jeg har trænet, så hårdt jeg kunne, men vidste ikke helt, hvor jeg stod spillemæssigt, så jeg er virkelig stolt og glad for at vinde denne turnering, fordi det er ikke nemt mod så gode modstandere.«

Den tidligere verdensmester afgav kun et enkelt sæt i hele turneringen på vejen til finaletriumfen.

Turneringen rangerer i år som en Super-1000 på World Touren, der er niveauet lige under sæsonfinalen. Det gør den normalt ikke, men det skyldes coronapandemien og sammenlægning af turneringer.

Den 27-årige dansker kom buldrende ud og gik i front med 6-1, inden Ng Ka Long Angus fik lidt fodfæste i kampen.

Langsomt bed han af Axelsens føring, og ved 11-11 var der kontakt.

Men det er ikke uden grund, at Axelsen inden kampen førte 8-0 i indbyrdes møder med den 26-årige spiller fra Hongkong. Og end ikke havde afgivet et sæt i det otte sejre.

Den danske forhåndsfavorit tiltvang sig igen initiativet. Fra 12-12 tog han fire point på stribe og åbnede det hul, som skaffede ham en sikker sætsejr på 21-14.

Ng Ka Long Angus kom bedre ud til andet sæt og tog de tre første point. Men så tog Axelsen fat igen og satte sin imponerende offensiv op.

Som i første sæt koblede modstanderen sig på igen, og ved opholdet midtvejs var stillingen 11-10 i dansk favør.

Det blev lidt en deja-vu-oplevelse, som set med danske briller var en behagelig en af slagen.

Axelsen gik i front med 15-10, og det pointmæssige hul fik Ng Ka Long Angus aldrig bugt med. Derfor endte det med Axelsen-triumf, som det også gjorde ved hans seneste turnering. Det var All England tilbage i marts 2020.

»Jeg vidste, at han havde brugt meget energi i løbet af ugen, så jeg prøvede at lave duellerne lange og spille i et højt tempo. Finalen blev ikke nødvendigvis spillet på højeste niveau, men det var jo en finale, så der var nerver og andre ting, der spiller ind.«

»Jeg er virkelig glad for den måde, jeg klarede kampen på. Jeg spillede, med det jeg havde, og scorede de nødvendige point.«

Turneringen var uden spillere fra Kina og Japan, som havde meldt afbud grundet coronaudfordringerne i de respektive lande.

Viktor Axelsen var eneste dansker i aktion på finaledagen, da damesinglen Mia Blichfeldt lørdag tabte sin semifinale.

/ritzau/