Surt show for CSC's Jens Voigt.

Franske Cédric Vasseur vandt 10. etape af Tour de France. Team CSC's Jens Voigt var med i det afgørende udbrud, men måtte nøjes med en femteplads i spurten.

10 år efter sin seneste etapesejr i Tour de France skrev franskmanden Cedric Vasseur sig på ny ind i Tourens historiebøger, da han vandt 10. etape, som blev kørt 229,5 kilometer fra Tallard til Marseille. En gruppe udbrydere, som havde været sammen i mere end 150 kilometer, afgjorde sejren imellem sig, og Vasseur viste sig hurtigst i spurten.

Team CSC's Jens Voigt var med i det afgørende udbrud på 11 mand, men i spurten var der tunge ben hos den ellers snu tysker, som måtte nøjes med femtepladsen.

Udbrydergruppen havde omkring 12 minutters forspring til feltet, hvor blandt andre den danske indehaver af den gule førertrøje, Michael Rasmussen, sad.

Etapen blev kørt i skyggen af den verserende dopingsag mod T-Mobiles udgåede rytter Patrik Sinkewitz, en sag som har fået de tyske Tv-stationer ARD og ZDF til foreløbig at boykotte transmissioner fra Tour de France, indtil B-prøven af tyskerens dopingprøve er kendt. /ritzau/