Sur Contador: Kreuziger handlede kun for sig selv

Roman Kreuziger fulgte ikke Tinkoffs taktik på 5. etape, siger Alberto Contador, der kritiserer tjekken.

Tinkoffs Alberto Contador tabte på onsdagens 5. etape 33 sekunder til de andre podiebejlere. Han fik ikke hjælp fra holdkammeraten Roman Kreuziger. Det var imod holdets taktik, men nu er de kommet videre. Reuters/Juan Medina Fold sammen
Læs mere

Tinkoffs Alberto Contador kunne ikke følge med favoritfeltet på onsdagens 5. etape i Tour de France, hvor blandt andre holdkammeraten Roman Kreuziger ikke hjalp holdkaptajnen ud af problemerne.

Resultatet efter etapen blev, at Alberto Contador tabte mere end et halvt minut til de andre podiebejlere.

Kreuzigers manglende hjælp var imod holdets taktik, fortæller Tinkoff-kaptajnen ifølge velonews.com.

- Holdordren var klar, men hans beslutning var anderledes. Det er virkeligheden.

- Holdtaktikken var ikke problemet. Det var Kreuziger, som handlede for sig selv. Vi har talt om det, og nu vil vi videre efter denne misforståelse. Vi vil se, hvor langt vi kan komme i denne Tour, siger Alberto Contador.

Roman Kreuziger fortalte ifølge mediet efter etapen, at han ikke havde set, at Contador kæmpede.

Tinkoffs sportsdirektør Steven De Jongh fortalte dog hollandske journalister, at han havde sagt til Kreuziger over radioen, at han skulle vente på Contador, men at det var en misforståelse.

Trods episoden er der ingen dårlig stemning i Tinkoff-gruppen, understreger Contador.

- Jeg følte mig ikke efterladt. Situationen udfoldede sig, som den gjorde. Det billede, som smitter af på Tinkoff, er mere bekymrende.

- Det påvirker ikke mig, og i min karriere er lignende sket før. Stemningen i gruppen er god.

- Det vigtigste er, at jeg kommer mig så godt som muligt før Pyrenæerne og ser frem med lidt mere optimisme, siger den spanske cykelrytter, der også har været ramt af flere styrt og tidstab i løbet af Tourens første uge.

/ritzau/