Supertalentet Nikolaj Ehlers drømmer om et nyt VM-mirakel i Canada

Selv om Canada er guldfavoritter og VMs klart bedste hold, er Nikolaj Ehlers ikke en mand, der lægger sig på ryggen.

"Selvfølgelig bliver det svært. Men jeg føler ikke, at vi står uden chance for at skabe en tæt kamp. Jeg kender de canadiske spillere. Har spillet mod flere af dem. De er utrolig dygtige. Flere spiller allerede i NHL. Men jeg føler, at vi har kvaliteterne til at presse dem."

Sådan lyder ordene fra Danmarks største ishockeytalent  nogensinde inden U20 VM- kvartfinalen mod Canada  i Air Canada Centre i Toronto klokken to natten til lørdag (sendes live på TV 2 Play).

Nikolaj Ehlers, 18, er det hotteste danske navn i et VM med morgendagens NHL-stjerner. Han blev draftet af Winnipeg Jets i første runde som nr. 9 i 2014 og er blevet rost til skyerne af internationale eksperter under VM. Selv tager han rosen stille og roligt.

"Jeg vil ikke sige, at jeg er helt tilfreds med mit spil. Der er ting, jeg kunne have gjort bedre. Jeg håber, at jeg kan vise det mod Canada," siger han til BT.

"Hockey er en holdsport, og holdet har gjort det fantastisk i Toronto. I tre af de fire kampe. Kampen mod Sverige var undtagelsen. Det er ikke kun første- og andenkæden, der har spillet godt. Det gælder alle fire kæder og målmændene."

Nikolaj Ehlers er vildt imponeret af den lille, lynhurtige og teknisk dygtige Herning- målmand George Sørensen.

"Hvis jeg var scout for en af NHL-klubberne, vil jeg anbefale George varmt. Du kan selvfølgelig sige, at han ikke fylder meget i målet, ikke som en Frederik Andersen. Men han er en klassemålmand uden svage punkter og har haft kolossal betydning for os. Jeg håber, at han bliver draftet til sommer. Det fortjener han," siger han.

Om sin chance for at blive Danmarks tiende NHL-spiller siger Nikolaj Ehlers:

"Jeg håber, jeg spiller i Winnipeg Jets efter sommerferien, men der er aldrig noget, der er sikkert. Jeg skal tage på. Jeg vejer 77 kilo i dag. Det er i underkanten for en NHL-spiller. Kommer jeg op på 83-84 kilo hen over sommeren, vil det hjælpe. Selvfølgelig drømmer jeg om NHL."

Aldrig har et dansk ungdomshold spillet i en større kulisse, og der ventes op mod 20.000 tilskuere på Toronto Maple Leafs' hjemmebane til kvartfinalen mod Canada.

"Det er David mod Goliat. For os handler det om at holde på pucken så længe som muligt," siger cheftræner Olaf Eller.

"Vi spiller mod et hold, der har været turneringens klart bedste, men det er ikke nødvendigvis et dårligt udgangspunkt for os."

Danmarks første NHL-spiller, Frans Nielsen, sendte forleden en varm hilsen til de unge danske VM-helte med ordene:

"Jeg håber, at man i Danmark forstår, hvor stort det her er. Herovre forstår man ikke, hvordan et land med 25 skøjtebaner kan producere så mange gode hockeyspillere."

Nytårsaften var Frans Nielsen på isen i Winnipeg. Og hvilket festfyrværkeri. Playmakeren fra New York Islanders blev tomåls-skytte i 5-2 sejren over dén klub, Nikolaj Ehlers skal spille for næste sæson.

Frans Nielsen har nu lavet 21 point (8 mål og 13 assist). Ét point efter Mikkel Bødker, ArizonaCoyotes.

Sådan spilles VM-kvartfinalerne (dansk tid):

Kl. 19.00 i Montreal: USA-Rusland

Kl. 21.00 i Toronto: Sverige-Finland

Kl. 23.00 i Montreal: Tjekkiet-Slovakiet

Kl. 02.00 i Totonto: Canada-Danmark

Vinderen af kampen Canada-Danmark møder vinderen af Tjekkiet-Slovakiet. Fra semifinalerne spilles alle kampe i Air Canada Centre i Toronto.