Supertalenterne foldede sig ud

Teenagefænomenet Freddy Adu scorede hele tre mål, da USA bankede Polen ved U/20-VM i Canada, mens Alexandre Pato måtte »nøjes« med to, da Brasilien besejrede Sydkorea.

Freddy Adu (th.) har snøret den polske målmand Bartosz Bialkowski og scorer USAs sjette og sit eget tredje mål i afklapsningen af polakkerne ved det igangværende U/20-VM. Foto David Boily Fold sammen
Læs mere

For nogle år siden havde Freddy Adu status som noget nær det største talent i fodboldens verden. Allerede da den ghanesisk-fødte amerikaner var 13-14 år, var han kendt som noget ekstraordinært, og med Nike i ryggen manglede han bestemt heller ikke hverken penge eller omtale.

Freddy Adu debuterede allerede 14 år gammel i den bedste amerikanske række, Major League Soccer, men i de seneste par år har man faktisk ikke hørt så meget til hans evner på banen. Simpelthen fordi han ikke har udviklet sig, som mange - ikke mindst Nike - havde forudset. En prøvetræning i Manchester United resulterede heller ikke i yderligere interesse fra den engelske storklub, og der har endda været dem, som ikke længere troede, at han var på vej til international stjernestatus.

Men under det aktuelle U/20-VM i Canada har den nu 18-årige Freddy Adu vist, at det endnu er alt for tidligt at afskrive ham som kommende verdensstjerne. Natten til i går dansk tid viste han sig nemlig fra sin allermest interessante side. USA mødte Polen, som blev slået hele 6-1, og tre af målene blev scoret af Freddy Adu. Dermed er han den første spiller, der både har scoret tre mål i en kamp ved U/20-VM og ved U/17-VM. Og Polen har bestemt ikke noget ringe U/20-mandskab, for de unge polakker slog i deres første kamp ved VM Brasilien med 1-0.

Freddy Adu, der fik sin første A-landskamp som 16-årig, men som ikke var med i truppen under VM i Tyskland sidste år, er anfører for det amerikanske mandskab i Canada, og med de tre mål er han efter en lidt anonym periode i hvert fald sikker på at få masser af opmærksomhed i USAs kommende kampe ved VM.

Især den næste bliver interessant at følge. Her venter Brasilien, der vandt 3-2 over Sydkorea i sin anden kamp ved VM, og her viste Alexandre Pato med to kasser, hvorfor han på forhånd var udset til at være en af turneringens allermest lovende spillere. Alexandre Pato, kaldet »Anden«, er kun 17 år, men allerede i fjor viste han så lovende takter, at man især i Brasilien har store forventninger til ham. Således spillede han en stor rolle, da Internacional i december vandt VM for klubhold ved at slå FC Barcelona i finalen.

Så kampen mellem USA og Brasilien, der spilles på lørdag, bliver i høj grad også en kamp mellem Freddy Adu og Alexandre Pato.

Den unge brasilianer er selvfølgelig allerede sat i forbindelse med flere europæiske storklubber. Ifølge forskellige medier er AC Milan og Chelsea de klubber, som har været mest interesseret i hans underskrift, og med blot et par enkelte gode kampe mere fra hans side under U/20-VM vil der helt sikker været mange flere, der gerne snart vil have fat i ham.

Det samme kan siges om Freddy Adu, der efter tre år i Washington-klubben D.C. United nu spiller i en anden amerikansk klub, Real Salt Lake.

U/20-VM har deltagelse af 24 hold og spilles frem til den 22. juli.