Superligastrejke kan koste udenlandske profiler dyrt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange af Superligaens udenlandske spillere kan blive ekstra hårdt ramt af en eventuel spillerstrejke.

En lockout i konflikten mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen kan nemlig få stor og ubehagelig betydning for mange af de Superliga-spillere, der er på den lukrative forskerordning.

Ordningen, der betyder, at udenlandske spillere - og i nogle tilfælde hjemvendte danskere - kun beskattes med 31,92 procent af deres løn, stiller nemlig et krav om en gennemsnitlig månedsløn på minimum 70.690 kroner før skat. Har spilleren ikke tjent dette, når året er omme, ryger han ud af ordningen.

- Og falder man først ud, fordi man ikke opfylder lønkravet, kan man ikke komme ind igen, fortæller Claus Høegh-Jensen, der er skattepartner i revisionsvirksomheden PwC.

- Det kan blive kritisk, hvis en spiller lige akkurat opfylder minimumskravet til ordningen. Så kommer der en konflikt, som gør, at han ikke får løn i en periode og dermed ikke kan leve op til det årlige krav. Så vil han falde ud af ordningen og skal fremadrettet betale almindelig skat som du og jeg.

- For de spillere, der har en meget høj løn, er det ikke så kritisk at miste en månedsløn. De har en del andre måneder til at redde årsresultatet, siger Claus-Høegh-Jensen.

Selv en ganske kort lockout kan få betydning for de spillere, der henter en månedsløn, der ikke ligger langt over 70.690 kroner.

- Lad os sige, at man strejker i fjorten dage og mister halvdelen af sin månedsløn på 80.000 kroner og får kun 40.000 kroner. De manglende 40.000 kroner kan sagtens gøre, at man i slutningen af året ikke lever op til minimumskravet, og så falder man ud, fortæller Claus Høegh-Jensen.

Forskerordningen har i årevis været en vigtig gulerod til i bestræbelserne på at trække attraktive udenlandske spillere til Superligaen

Konflikten mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen bunder i, at parterne ikke kan blive enige om rammerne for en ny overenskomst. Forhandlingerne stoppede officielt i starten af denne uge, og dermed rykkede en mulig spillerstrejke et skridt nærmere.