Superligaen er suspenderet på ubestemt tid

Der bliver på ubestemt tid ikke spillet fodbold i de tre bedste danske fodboldrækker på grund af coronavirus.

Superligaen, 1. Division og 2. Division er midlertidigt suspenderet som følge af udbruddet af coronavirus. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk klubfodbold er suspenderet på ubestemt tid. Det gælder Superligaen, 1. division og 2. division. Det meddeler Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

I forvejen var Superligaen sat på pause i to uger. Det skete for en uge siden på grund af udbruddet af coronavirus. Nu er pausen forlænget på ubestemt tid.

»Turneringerne suspenderes, og mens dansk fodbold - og en meget stor del af resten af Danmark - er sat på standby, så arbejdes der intenst på forskellige scenarier for afvikling af turneringerne,« skriver Divisionsforeningen.

Når myndighederne åbner op for, at der igen kan afvikles fodboldkampe, så er planen, at der skal spilles fodbold igen så hurtigt som muligt.

Tirsdag blev EM skubbet fra sommeren 2020 og et år frem, og det giver de nationale turneringer mere plads til afvikling, når det igen bliver muligt at spille fodbold.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, kalder udskydelsen af EM »vanvittig ærgerlig«, men det kan måske ende med at være positivt for Superligaen.

»Beslutningen har givet ekstra plads til, at de nationale ligaer og de europæiske klubturneringer kan blive spillet færdige.«

»Samtidig arbejder vi på og ud fra, at alle datoer nu er til rådighed for afvikling af nationale kampe - ligesom de europæiske klubturneringer kan afvikles på nationale datoer,« siger Claus Thomsen.

/ritzau/