Superliga-topscorer hvordan han brugte medierne

Viborg FF vs. Esbjerg fB 3-1. Superliga. Runde 6. Viborgs Thomas Dalgaard jubler d. 25. august 2013 på Viborg stadion. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Dalgaard erkender i et interview med Spillerforeningen, at han spillede højt spil, da han sidste sæson gerne ville på udlandseventyr. Han afslører nu, at han forsøgte at lægge på Viborg med sine udtalelser til BT.

Sidste sæson skulle Viborg for første gang i fem år spille Superliga-fodbold igen, men det blev et kort gensyn med Danmarks bedste række, da Viborg med et brag dumpede ned i NordicBet-ligaen igen. Én mand holdt dog niveau over hele sæsonen - Thomas Dalgaard stod nærmest for hver anden Viborg-scoring og blev dermed suveræn topscorer med 18 mål efter 33 runder.

Den personlige succes smagte da også af mere, og Dalgaard ville ikke med ned i 1. division. Derfor brugte han BT til at stikke til Viborg-ledelsen, og dermed få presset et salg igennem.

- Jeg kan huske, at jeg i BT sagde, at jeg følte, at Viborg stoppede mig. Derefter blev jeg kaldt til møde med træneren, direktøren og sportschefen, og her holdt jeg fast i, at jeg ikke havde lyst til at spille i Viborg. Det var rimeligt kalkuleret fra min side. Jeg vidste, hvad jeg gjorde, og jeg følte, at det var nødvendigt med en offensiv strategi, fortæller angriberen.

Efter den imponerende sæson var der selvsagt interesse fra udlandet, og Dalgaard var udmærket klar over interessen fra især hollandske Heerenveen. Med sine udtalelser prøvede han at sikre, at forhandlingerne ikke gik i stå.

- Jeg havde fuld forståelse for, at Viborg også gerne ville have penge ud af handlen. Men jeg kunne ikke forstå, at der ikke skete fremskridt i forhandlingerne. Derfor besluttede jeg mig for at bruge de midler, jeg havde til min rådighed. Jeg ved ikke, om det hjalp, at jeg gik i medierne og luftede mine synspunkter. Det finder vi sikkert aldrig ud af, siger Dalgaard.

Som bekendt endte det med, at den 30-årige angriber fik sin vilje, og aftalen med Heerenveen kom i hus. Indtil videre er det ikke blevet til nogen scoringer i danskerens fem indhop i Æresdivisionen. Det er det andet udlandseventyr Dalgaard er på. Tilbage i 2008 blev han solgt fra Randers til tyrkiske Manisaspor, hvor det dog kun blev til 34 minutters spilletid, inden kontrakten blev ophævet tre år før tid.