Superbokseren Mayweather revser »racistisk« boksesport

Legenden Floyd Mayweather mener, at sorte boksere bliver undervurderet af forbund og medier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikaneren Floyd Mayweather, en af verdens allerstørste boksestjerner, siger, at racismen stadig eksisterer i bokseverdenen.

Mayweather mener blandt andet, at medier og forbund tilgodeser andre end sorte boksere. Han nævner i den forbindelse den mørke bokser Andre Ward.

- Jeg kan slet ikke forstå at Ring Magazine kun har Ward som fjerdebedste i verden pund-for-pund. Andre Ward har ikke tabt en kamp, så han bør være nummer to. Han vinder sine kampe overlegent og ligger nummer fire?

- I stedet har de en eller anden gut som nummer ni. Jeg kender ikke engang hans fulde navn. Men han er en japansk gut. Jeg mener oprigtigt, at der er racisme til stede i boksning i dag.

Mayweather bakker sin påstand op med at sammenligne den kvindelige, mørke bokser Laila Ali med UFC-kæmperen Ronda Rousey.

- Efter 10, 11 kampe blev Ronda Rousey omfavnet af alle mulige, kom med i film og alt muligt andet. Laila Ali vandt i endnu mere suveræn stil, og fik slet ikke samme anerkendelse, siger Mayweather.

Laila Ali trak sig tilbage efter at have vundet samtlige af sine 24 professionelle kampe. Ronda Rousey tabte i november sin første kamp som professionel.

- Da Bernard Hopkins var mellemvægter og ville bokse mod Oscar De La Hoya, Shane Mosley og Felix Trinidad, sagde medierne, at han linede små modstandere op.

- Men når Gennady Golovkin (kasakhisk bokser) gør præcis det, siger de ingenting. Igen, jeg er ikke racist, men racismen findes i boksning, siger Mayweather.

Floyd Mayweather nåede 49 kampe med 49 sejre, inden han sidste år stoppede karrieren efter at have slået Andre Berto.

Mayweather er tidligere selv blevet beskyldt for racisme, da han udtale, at han ville få den filippinske bokser Manny Pacquiao til at "lave sushi og koge ris" til sig.

/ritzau/