Super Bowl-taber finder melodien mod amputeret Dallas-hold

Dallas Cowboys var for første gang uden stjernen Ezekiel Elliott, der har karantæne for mulig voldsepisode.

Quarterback Matt Ryan, der sidste år blev valgt som NFL's mest værdifulde spiller (MVP), spillede søndag en god kamp. Ryan kastede to touchdowns og lignede i glimt sig selv fra sidste sæson.
Læs mere
Fold sammen

Atlanta Falcons har haft en svær start på sæsonen i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, hvor holdet sidste år nåede helt til Super Bowl.

Men søndag vandt holdet 27-7 over Dallas Cowboys, der for første gang var uden stjernen Ezekiel Elliott.

Den 22-årige runningback afsoner en karantæne på seks spilledage i en sag om mulig vold mod sin ekskæreste. Elliott er aldrig blevet dømt i sagen, men NFL har alligevel valgt at suspendere ham.

Det var tydeligt, at Dallas manglede sin stjernespiller mod Atlanta, men også den skadede Tyron Smith, holdets venstre tackle, var stærkt savnet.

Atlantas Adrian Clayborn lavede således hele seks sacks på quarterback Dak Prescott i kampen. Det er aldrig tidligere sket for en spiller fra Atlanta Falcons, og kun én gang i NFL's historie har en person lavet flere sacks.

Det var legenden Derrick Thomas, der præsterede syv sacks i en kamp for Kansas City Chiefs i 1990.

I Elliotts fravær fik Alfred Morris startpladsen for Dallas, men 28-årige Morris slog ikke til. Det blev til i alt 53 yards for reserven.

»Den næste mand skal være klar med et øjebliks varsel, når det er hans tur til at præstere,« siger Dallas Cowboys cheftræner, Jason Garrett, ifølge AP.

»Vi håndterede ikke modgangen ret godt,« fortsætter Garrett.

For Atlanta spillede quarterback Matt Ryan, der sidste år blev valgt som NFL's mest værdifulde spiller (MVP), en god kamp. Ryan kastede to touchdowns og lignede i glimt sig selv fra sidste sæson.

Med sejren har Atlanta nu fem sejre og fire nederlag. Det placerer holdet på en tredjeplads i divisionen NFC South. Carolina Panthers har seks sejre og tre nederlag, mens New Orleans Saints har syv sejre og to nederlag.

Der er derfor stadig mulighed for, at Atlanta kan nå slutspillet enten via en sejr i divisionen eller via et wildcard.

Holdet tabte sidste sæson Super Bowl til New England Patriots, efter at det famøst havde tabt en føring på hele 28-3.

/ritzau/