Succestræner forlader Dortmund til sommer

epa04159525 Dortmund coach Jurgen Klopp before the UEFA Champions League quarter-final second leg soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at the BVB stadium in Dortmund, Germany, 08 April 2014. EPA/BERND THISSEN Fold sammen
Læs mere

Jürgen Klopp er færdig som træner i Bundesliga-klubben Borussia Dortmund, det bekræftede både klub og træner onsdag eftermiddag på et pressemøde.

Her stod det klart, at Jürgen Klopp efter syv år i Dortmund forlader posten som cheftræner efter denne sæson.

Det er den 47-årige træner, som selv har bedt klubbens ledelse om at blive løst fra sin kontrakt, der ellers løb frem til 2018.

»Jeg har sagt det gentagende gange de seneste år. Når tiden er kommet, hvor jeg har følelsen af, at jeg ikke længere er den perfekte træner for denne her ekstraordinære klub, ville jeg selv sige til,« sagde Jürgen Klopp ved pressemødet på klubbens hjemmebane.

Tidligere onsdag skrev det tyske medie Bild, at Jürgen Klopp efter denne sæson ville tage et sabbartår fra fodbolden, men det afviste træneren selv. Ligesom han også skød rygter ned om, at han allerede nu skulle være i kontrakt med andre interesserede klubber.

»Det handler ikke om, at jeg er træt. Jeg er ked af, hvis jeg til tider har set sådan ud, men det er jeg altså ikke,« sagde Jürgen Klopp og tilføjede:

»Jeg er ikke i kontakt med andre klubber. Men jeg har heller ingen intention om at tage et sabbatår.«

Heller ikke klubbens dårlige resultater eller uoverensstemmelser med enkelte spillere i truppen var ifølge Jürgen Klopp årsag til hans beslutning om at stoppe i klubben til sommer.

Dortmunds direktør Hans Joachim Watzke fortalte samtidig, at selv om ledelsen var enige i Jürgen Klopps beslutning, så græder de med det ene øje over at miste succestræneren, der i sin tid i klubben har vundet to mesterskaber med Dortmund.

»Vi har et meget specielt forhold til hinanden. Og det er meget svært for os. Jürgen, du kan være sikker på, at alle i Borussia Dortmund altid vil være dig evigt taknemmelig. Det trøster mig dog at vide, at vores venskab altid vil vare ved,« fortalte Watzke tydeligt berørt.

Det vides endnu ikke, hvem Dortmund har udset sig som erstatning for Jürgen Klopp, men rygter vil vide, at træneren Thomas Tuchel kunne være i spil.