Succesen i U20-VM giver dansk talent stor chance i Salzburg

Nick Olesens ophold hos Metal Ligaens tophold, Odense Bulldogs, blev kort. Efter skiftet fra Växjö Lakers nåede han kun at spille fire kampe for fynboerne, inden turen gik videre til Østrig. Fold sammen
Læs mere

Succesen i U20-VM i Canada har for alvor sat internationalt fokus på de danske ishockeytalenter og givet den 19-årige forward Nick Olesen en stor chance.

Han er efter blot fire kampe for Odense Bulldogs rejst til Østrig, hvor han skal spille for EC Salzburg i den russisk baserede udviklingsliga MHL.

»Når man træner en spiller, der kan fremme sin karriere, skal man give ham alle muligheder. Dette er en stor chance for Nick. Jeg kender og har stor respekt for personen, der har ført ham til Salzburg, og jeg er sikker på, at dette er et godt skridt for Nick,« siger Odense Bulldogs' cheftræner, Brad Gratton.

»Vi vil selvfølgelig savne ham på vores hold, men vil også gerne se vores spillere udvikle sig både på og uden for isen.«

Nick Olesen startede sin karriere i Frederikshavn og har spillet i Sverige siden 2011. Han spillede 19 kampe for Växjö Lakers J20 i SuperElit i efteråret, inden han kom til Odense Bulldogs.

I U20-VM lavede han to point (et mål og en assist). Målet blev scoret mod Sverige.

Cheftræner på U20-landsholdet, Olaf Eller, giver også Nick Olesen de bedste ønsker med på vejen sydpå.

»Nick er en ambitiøs og hårdtarbejdende spiller med målnæse og et godt skøjteløb. Han spillede en god VM-turnering, og jeg er ikke overrasket over, at udlandet har fået øje på ham,« siger Olaf Eller.