Stuart Bingham er ny snooker-verdensmester

Stuart Bingham ser her lidt betænkelig ud, men det var den knap 39-årige englænder, der endte med at vinde VM-titlen med en finalesejr på 18 frames mod 15 til Shaun Murphy. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stuart Bingham er ny verdensmester i snooker. Det står fast efter sejr i VM-finalen natten til tirsdag på 18-15 mod Shaun Murphy.

Stuart Bingham er en meget bemærkelsesværdig verdensmester, for han er 38 år, og han er dermed den ældste førstegangs-verdensmester i det svære spil nogensinde. Men det er svært at argumentere for, at titlen ikke skulle være fortjent.

I kvartfinalen ved årets VM slog englænderen publikums-favoritten Ronnie O'Sullivan og i semifinalen en anden af publikums yndlingsspillere, Judd Trump. Og i finalen gik det så ud over Shaun Murphy, som også var en af forhåndsfavoritterne.

Murphy kom i finalen da også foran både 3-0 og 8-4, men Bingham kom tilbage og førte 14-11 inden de sidste og afgørende frames. Her lykkedes det for Murphy at udligne til 15-15, inden Bingham vandt en meget lang 31. frame - bl.a. ved at tvinge Murphy til at begå en del fejl.

I de to næste frames blev Shaun Murphy for ivrig og for desperat i sine forsøg på at score, mens Stuart Bingham bevarede roen og med stor sikkerhed sendte ballerne i hul til sejr i VM-finalen.

»Det er utroligt. Det betyder alt. Efter 20 år som professionel lykkedes det at vinde VM. Jeg vil gerne takke alle i min familie og mine omgivelser, der har bakket mig op i alle disse år. Og så vandt jeg over Shaun [Murphy] i finalen. Større kan det ikke blive,« sagde Stuart Bingham efter VM-finalen, der som altid fandt sted i The Crucible Theatre i Sheffield.

Shaun Murphy, der selv vandt sin hidtil eneste VM-titel for ti år siden, var stor i nederlagets stund.

»Det har været et par spændende uger. Desværre sluttede det ikke, som jeg havde håbet. Men der er ingen, der fortjener at vinde VM mere end Stuar«t, sagde Shaun Murphy.