Stortalent må vælge mellem løb og basketball

anna-moeller-og-kersti
Anna Møllers træner, Kersti Jakobsen, opfordrer ny stortalentet til at vælge mellem løb og basketball.
Læs mere
Fold sammen

Multitalentet Anna Møllers træner opfordrer den 17-årige pige til at beslutte sig for, om hun vil satse på løb eller basketball.

Anna Møllers liv har taget en skarp drejning det sidste års tid. Hun kom på alle løbeinteresseredes læber, da hun i marts sidste år, blot 16 år gammel, løb supertiden 35.11 ved efterskolernes DM over 10 km, selvom hun på det tidspunkt egentlig slet ikke var løber. Hun var bare en dygtig basketballspiller, som tilfældigvis også var usædvanlig hurtig i et par løbesko.

Siden fik hun smag for at stille op til løb, satte ny dansk U18-rekord på 10 km landevej i 34.44, og i efteråret og vintermånederne har løbet adskillige medaljer og topplaceringer hjem i konkurrence ved med de bedste danske seniorkvinder. Således er det blevet til sølv ved DM lang cross og bronze ved DM 10 km landevej inden for den sidste halvanden måned, og i efteråret blev det både til NM-bronze og en flot EM-sjetteplads i juniorrækken.

Alligevel har Anna Møller ikke endegyldigt besluttet sig for, hvad hun vil. Men nu opfordrer hendes løbetræner, den gamle løbestjerne Kersti Jakobsen, sin unge protegé til at vælge hest.

»Det går ikke at prøve på at gøre begge dele samtidig. Det er for hårdt for Anna, hun må beslutte sig for enten at satse på basketball eller løb, ellers bliver det ikke rigtigt godt,« fastslår Kersti Jakobsen, der har taget sig kærligt af Anna Møller, siden hun sidste sommer besluttede sig for at prøve sig selv af som løber.

Anna Møller skulle have været med til VM i crossløb i Kina i slutningen af marts, men hun havde fået en virus og måtte melde afbud. Nu har hun i stedet har hun af sin træner fået mulighed for at skrue ned for løbetræningen i hele april, hvor hun i stedet koncentrerer sig om basketball for at forberede sig på skole-VM, der finder sted ved månedens udgang.

»Så kan hun komme sig ovenpå sin sygdom, og så kan vi bagefter begynde at fokusere på banesæsonen, hvis hun beslutter sig for at satse på løb,« forklarer Kersti Jakobsen, der selv var en af landets absolut bedste løbere op gennem 80erne.

Hun er meget bevidst om, at hun står med et talent ud over det sædvanlige i sine hænder.

»Anna er et kæmpe-talent, som vi skal passe på. Det er vigtigt ikke at køre hende for hurtigt frem. Hun er meget veltrænet, fordi hun har altid trænet meget seriøst og intensivt, mens hun har spillet basketball, men hun har ikke løbet så meget.«

»Til sommer skal hun prøve at løbe nogle kortere distancer på banen, for man kan tids nok komme til at løbe langt. Hvis hun beslutter sig for at satse på løb, så er målet at komme med til junior-EM i Sverige, formentlig på 5000 meter, hvor det vil være en formsag for hende at kvalificere sig. Jeg tør ikke sige, hvor langt hun kan nå fremover, men hun bør kunne komme til at blande sig internationalt,« spår Kersti Jakobsen.