Stortalent klar til første grand slam-kvartfinale efter ny maratondyst

Alexander Zverev måtte for tredje gang i træk ud i fem sæt for at komme videre i French Open.

French Open - Roland Garros -
Alexander Zverev er klar til kvartfinalen i French Open efter endnu en maratonkamp. Christian Hartmann/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den tyske tennisspiller Alexander Zverev er for første gang i karrieren blandt de otte bedste i en grand slam-turnering.

Det 21-årige stortalent besejrede i French Opens ottendedelsfinale Karen Khachanov i en tæt kamp, der gik over fem sæt.

Først efter tre en halv times arbejde kunne Zverev juble over sejren med sætcifrene 4-6, 7-6, 2-6, 6-3 og 6-3.

Den andenseedede tysker har fået lov at arbejde hårdt for succesen. Det var tredje kamp i træk, han måtte bruge fem sæt for at komme videre turneringen.

- Jeg er så ung, så jeg kan lige så godt blive på banen, få lidt træning og underholde jer, sagde Zverev med et grin bagefter.

Helt problemfrit har det dog ikke været at kæmpe sig gennem tre opslidende kampe. Inden femte sæt måtte han tilkalde hjælp til at få behandling for vabler på fødderne.

Det så skidt ud, da Zverev tabte tredje sæt klart, men midtvejs i fjerde sæt fandt tyskeren rytmen. Han brød Khachanovs serv til 4-2 og tog sættet med 6-3.

Herefter var der ikke meget tvivl om udfaldet. Trods vablerne var Zverev ovenpå, og kursen blev sat allerede i første parti, da han på ny brød russerens serv.

/ritzau/