Storservende tjekke slår Williams ud i kvartfinalen i Melbourne

Karolína Plísková møder Naomi Osaka i den ene semifinale ved Australian Open efter sejr over Serena Williams.

Det var en tydeligt skuffet Serena Williams, der forlod hovedanlægget Rod Laver Arena efter nederlaget til tjekkiske Karolína Plísková i kvartfinalen ved Australian Open. Kim Kyung-Hoon/Reuters Fold sammen
Læs mere

Melbourne. Tjekkiske Karolína Plísková er videre til semifinalen ved Australian Open efter en sejr over tennisstjernen Serena Williams.

De to mødte hinanden tidligt onsdag morgen dansk tid, og det blev noget nær en gyser. Plísková kunne i sidste ende tage sejren hjem og avancere med cifrene 6-4, 4-6, 7-5.

Williams havde i tredje og sidste sæt intet mindre end fire matchbolde, men Plísková holdt ved og kæmpede sig tilbage fra at have været bagud 1-5.

Det var særligt syvendeseedede Plískovás serv, der gjorde det svært for Williams i det afgørende sæt på hovedanlægget Rod Laver Arena.

Den 37-årige amerikaner, der er seedet som nummer 16, deltog ikke ved sidste års turnering i Melbourne, men har vundet Australian Open hele syv gange. Sidst var i 2017.

Til sammenligning har 26-årige Karolína Plísková endnu til gode at vinde en grand slam-turnering.

I semifinalen skal Plísková møde japanske Naomi Osaka, der uden besvær fik besejret ukraineren Elina Svitolina få timer før.

Fjerdeseedede Osaka gjorde kort proces og vandt med cifrene 6-4, 6-1.

Japaneren havde hele kampen igennem overtaget, og med sin aggressive spillestil holdt hun Svitolina fra at komme ind i kampen. Særligt hendes serv var afgørende, og det blev til hele otte servees.

Det er 21-årige Osakas første semifinale i Melbourne siden turneringsdebuten i 2016.

/ritzau/