Stormagt lurer på dansk landstræner-kandidat

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan Leslie betragtes af mange som et rigtig godt bud på en kommende dansk kvindelandstræner. Både hos eksperter og bookmakere spås den 43-årige træner gode muligheder for at afløse den fyrede Jan Pytlick.

Men hvis sportschef Ulrik Wilbek er af den opfattelse, at Jan Leslie, der i øjeblikket træner den russiske topklub Rostov Don, er den bedste kandidat til jobbet som Danmarks nye landstræner, så skal han måske forholdsvis hurtigt finde telefonen frem og ringe til Leslie.

BT erfarer nemlig fra flere kilder, at Jan Leslie allerede er i dialog med det russiske håndboldforbund, der har Leslie i spil til at blive ny træner for Ruslands kvindelandshold. De russiske kvinder, der var en magtfaktor i 00erne, har skuffet stort i de seneste par år - holdet kvalificerede sig slet ikke til VM i Serbien i 2013, og ved denne måneds EM i Ungarn blev det til en skuffende 14. plads.

Russerne hev den rutinerede og kontroversielle Trefilov tilbage på posten for et par år siden, men det har slet ikke haft den ønskede effekt. Derfor er lederne i det russiske håndboldforbund i gang med at sondere terrænet for at finde en landstræner, der kan føre Ruslands kvinder tilbage til den absolutte verdenstop, og her er den danske træner, der ligger nummer et i ligaen med Rostov Don, altså en af topkandidaterne.

Jan Leslie har ifølge BTs oplysninger været i kontakt med russerne igennem flere måneder, og parterne mødtes tidligere i december under kvindernes EM-slutrunde i Ungarn.

Jan Leslie vil dog ikke kommentere på BTs oplysninger.

- Jeg har ingen kommentarer til min fremtid. Jeg er på kontrakt i Rostov Don, og det er det, jeg forholder mig til, siger han kortfattet.

Jan Leslie har tidligere været cheftræner i Randers HK og Team Esbjerg, og han har et cv, der blandt andet tæller DM-guld, EHF Cup-guld, to DM-sølvmedaljer og en enkelt DM-bronze. Efter en årrække som træner i den danske liga forlod han så sidste sæson Randers for prøve sig selv af i Rostov Don.