Storhold videre i CL

Liverpool, Real Madrid og Schalke 04 trådte alle i karakter, da det gjaldt.

Liverpools Fernando Torres fejrer sin scoring til 0-2 mod Olympic Marseilles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne-Christine Poujoulat

Sande mesterhold slår til, når de har kniven for struben og er truet af fiasko.Måske er det derfor, at Real Madrid og Liverpool tilsammen har vundet Europas mest prestigefulde klubturnering 14 gange, mens Rosenborg fra Norge har så svært ved at komme videre fra det indledende gruppespil.

I aftes var kravet til Real Madrid og Liverpool, at de vandt deres sidste kampe i gruppespillet i Champions League, hvis de selv skulle afgøre deres videre skæbne frem mod forårets 1/8-delsfinaler. Rosenborg kunne nøjes med uafgjort mod Schalke 04, men det skulle vise sig at blive en uoverkommelig opgave.

Liverpool åbnede i et hæsblæsende tempo i Marseilles, og kampen var blot ti minutter gammel, da der stod 0-2 på lystavlen. Først begik Gaël Givet et klodset straffespark på Liverpool-anfører Steven Gerrard, som selv omsatte det til mål i to forsøg. Hvorefter den eminente Fernando Torres satte hele Marseilles-forsvaret skak mat med besnærende driblinger i feltet og et fladt skud under målmand Mandana.

I den spanske hovedstad tog Real Madrid over, hvor Liverpool slap. Gæsterne fra Lazio blev sat under et nærmest umenneskeligt pres fra start, og kunne 20 minutter inde i kampen se tilbage på en skudstatistik på 10-1 i Real Madrids favør og 2-0 på måltavlen. Baptista åbnede efter 13 minutter, mens Raúl to minutter senere scorede sit Champions League-mål nummer 59.

I Gelsenkirchen kopierede Schalke 04 de europæiske storklubbers bedrift med to hurtige mål. Asamoah og Rafinha satte tribunerne på den anden ende, inden der var spillet 20 minutter, men Rosenborgs målsluger Yssouf Koné reducerede til 2-1 midtvejs i første halvleg og holdt dermed liv i nordmændenes Champions League-drømme.

Både Real Madrid og Schalke scorede dog yderligere en gang inden pausen, mens Liverpools Dirk Kuyt endegyldigt lukkede kampen i Marseilles, da han et par minutter inde i anden halvleg gjorde det til 3-0. Mod slutningen scorede Ryan Babel til 4-0.

Kampene i aftes betyder, at følgende hold er klar til videre deltagelse i Champions League i foråret: Barcelona, Man. United, Roma, Inter, Sevilla, Arsenal, Milan, Celtic, Chelsea, Schalke 04, FC Porto, Liverpool, Real Madrid og Olympiakos. De sidste to findes i aften.