Stor skalp til Pless

Kristian Pless vandt en imponerende sejr i årets første ATP-turnering, da han slog verdensranglistens nummer otte i et nervepirrende opgør.

Kristian Pless leverede en kæmpe overraskelse i sin første kamp i sæsonen. Foto: Anuruddha Lokuhapuarachchi Fold sammen
Læs mere

Den danske tennisspiller Kristian Pless fik en drømmestart på det nye år, da han slog David Nalbandian ved Chennai Open i Indien. Med cifrene 2-6, 6-3, 7-5 slog han den 2. seedede argentiner, der ligger nummer otte på verdensranglisten.

Hele 2 timer og 22 minutter skulle Pless bruge til at slå Nalbandian, der var i semifinalerne ved både Australian Open og French Open sidste år. Dermed sikrede Pless sin videre deltagelse i turneringen, hvor den kroatiske superserver Ivo Karlovic venter i dag.

Pless, der ligger nummer 84 i verden, var ikke spået mange chancer på forhånd, og det så heller ikke lovende ud i 1. sæt. Pless viste gode takter i et par partier, som udviklede sig til hårde dueller. Men baghånden fungerede ikke rigtigt, og Pless lavede alt for mange uprovokerede fejl i kampens begyndelse, mens han indædt bandede af sig selv.

I 2. sæt var det som om, de indre skideballer havde haft en positiv effekt. I hvert fald virkede Pless anderledes fokuseret og spillede klart bedst af de to. Og det mentale overtag blev helt tydeligt i det 3. og afgørende sæt.

Pless tabte de første tre partier, men kæmpede sig tilbage på 3-3.

»Jeg følte ikke, jeg var langt efter, da jeg blev ved med at tilspille mig breakbolde på hans serv. Derfor lykkedes det også at komme tilbage og vinde kampen, hvilket var virkelig fedt!« skrev Pless efterfølgende på sin hjemmeside.

Kampen bølgede frem og tilbage, indtil det stod 5-5, og så brød Pless argentinerens serveparti. Så stod det 6-5, hvorfra Pless sikkert servede sejren hjem over en frustreret David Nalbandian.

»Jeg spillede godt, og jeg havde det godt. Men han var vel bare bedre,« sagde Nabaldian efter kampen, som han troede ville blive en sikker sejr efter 1. sæt.

Det var tredje gang, Pless mødte Nalbandian, men første gang danskeren vandt. Sejren er en af de største i dansk tennis i flere år - og en af de største for Pless nogensinde:

»Det var min første sejr over én fra top-10,« fortalte en begejstret Kristian Pless efter kampen.

Pless' nye mål er at kæmpe sig ind i top-50 med hårdt arbejde og viljestyrke. Efter gårsdagens præstation virker det realistisk.