Stor forvirring om nyt navn til Tinkoff-Saxo

Bjarne Riis og Oleg Tinkov på Champs-Élysée ved den sidste etape af årets Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tinkoff-Saxo skifter ifølge holdejer Oleg Tinkov navn til Tinkoff Team til den kommende sæson. Dermed ser holdets mangeårige hovedsponsor Saxo Bank umiddelbart ud til at være ude af billedet.

Forvirringen omkring navnet på Bjarne Riis' tidligere cykelhold begyndte fredag morgen, da holdejer Oleg Tinkov skrev følgende på sin Twitter-profil.- Den 1. januar vil vores bank hedde Tinkoff Bank, og vores cykelhold vil hedde Tinkoff Team. Det er lettere og mere kortfattet, skriver Oleg Tinkov på Twitter.

Ud fra cykelbossens ord betyder det altså, at Saxo Bank ikke længere kommer til at sponsorere cykelholdet efter et seksårigt samarbejde.

Russerens udmelding bliver dog mødt med undren hos den danske investeringsbank.

Her fortæller kommunikationschef Kasper Elbjørn, at forhandlingerne mellem bankens ejere Lars Seier Christensen og Kim Fournais og Oleg Tinkov om et nyt sponsorat stadig er i gang.

- Så vidt vi er orienteret, pågår forhandlingerne stadig. De er ikke afsluttet, og derfor står hans udtalelse for egen regning, siger Kasper Elbjørn.

Bt.dk erfarer fra en kilde med indsigt i forhandlingerne, at det er uenighed om den økonomiske størrelse på et nyt sponsorat, der skiller parterne ad.

Forhandlingerne skulle være særdeles hårde, hvor Oleg Tinkov ønsker, at banken, ligesom han selv, poster endnu flere penge i holdet, mens Saxo Bank efter så mange år i cykelsporten ikke vil gå med til at hæve prisen.

Dermed er det fortsat for tidligt at konkludere, at Saxo Bank ikke er med som sponsor i den kommende sæson.