Stor dansk succes i Open de France

Open de France blev en stor triumf for Søren Hansen og Thomas Bjørn, der begge sluttede i top-tre. Hansen tog andenpladsen alene med Bjørn i hælene på tredjepladsen. Dermed tog danskerne alvorligt favntag med længerevarende formkriser.

Søren Hansen slår ud på tredje hul på golfbanen i Saint-Quentin-en-Yvelines i Frankrig, og det gjorde han så godt, at han i den prestigefyldte turnering sluttede alene på andenpladsen kun ét slag efter vinderen. Foto: Benoit Tessier Fold sammen
Læs mere

Der har været langt mellem jubelstunderne for såvel Thomas Bjørn som Søren Hansen i denne sæson på Europa Touren.

Skader og formkrise har i høj grad overskygget det gode spil og forpurret gode resultater. Men i denne uge gav de to danskere fine indikationer på, at de igen er stærkt på vej tilbage mod deres vanlige niveau.

I den prestigetunge turnering Open de France sluttede Søren Hansen nemlig alene på andenpladsen, ét slag efter vinderen, sejrsdebutanten Graeme Storm fra England, mens Thomas Bjørn efter to gange i træk at være faldet for cuttet delte tredjepladsen med blandt andre skotten Colin Montgomerie.

En fornem præstation af de to danskere, der begge indkasserer et betragteligt avancement på pengelisten via fede checks og sæsonens bedste præstationer. Hansen henter 3,3 millioner kroner for ulejligheden, mens Bjørn må nøjes med cirka 1,5 millioner kroner for de fire dages arbejde på Le Golf National.

Trods de fine takter en lille måned før British Open må der dog trods alt også være en smule skuffelse med i håndbagagen fra Paris. Både Søren Hansen og Thomas Bjørn havde nemlig meget fine chancer for at hive sejren i land.

Bjørn i front
En fantastisk start sendte straks fra morgenstunden Thomas Bjørn alene i front, men en bogey på 17. og næstsidste hul kostede endegyldigt sejrschancerne.

Omvendt kom Søren Hansen rigtig skidt fra start og løb ind i to dobbelbogies i løbet af finalerundens første seks huller. Stædigt kæmpede han sig dog tilbage og var før det svære 18. hul blot ét slag efter førende Graeme Storm i klubhuset.

Hansen magtede dog ikke at sænke sit birdieputt på lidt mere end 15 meter og dermed fremtvinge et omspil om sejren.

Tegn på optimisme
»Det har været en mærkelig sæson indtil nu, men jeg er godt tilfreds med den måde, jeg kæmpede mig tilbage på efter to dobbelbogies på for-ni. Bag-ni er simpelthen brutal her, hvis man skal forsøge at hente slag, men jeg lavede en god birdie på 16. hul og var glad for at se bolden lande på green på det sidste hul, efter jeg ellers havde fået et rigtig skidt leje. Så jeg havde faktisk et putt for et omspil,« sagde Søren Hansen efterfølgende.

Med en ny caddie på sin golfbag er der da også tegn på optimisme før de næste vigtige turneringer, hvor Hansen skal forsøge at spille sig til en billet til årets tredje major British Open. Anders Hansen og Thomas Bjørn er allerede kvalificeret til turneringen på Carnoustie i Skotland.