Stjerner løber for menneskerettigheder

Tre tidligere topidrætsfolk skal hjælpe Amnesty International med at sætte fokus på menneskerettigheder op til OL i Kina, hvor styret fortsat begår overgreb.

De tidligere OL-deltagere, cykelrytteren Rolf Sørensen, svømmeren Louise Ørnstedt og håndboldspilleren Rikke Hørlykke er med, når Amnesty International den 4. maj næste år afholder stafetløb ved Søerne i København. Samme dag ankommer den olympiske flamme efter planen til Kina.

De tre tidligere topidrætsfolk skal være med til at sætte fokus på menneskerettigheder frem mod OL i Beijing. Rolf Sørensen, Louise Ørnstedt og Rikke Hørlykke deltog mandag med ved et pressemøde i København, hvor Amnesty International præsenterede en håndbog for de medier, der skal dække OL i Beijing. Organisationen forsøger at få medierne til at sætte fokus på de overgreb, der foregår i Kina, og de tre forhenværende topatleter er chokerede over, hvad de har hørt.

- Det har gjort meget stort indtryk på mig, at man kan blive sat i arbejdslejr i flere år uden at have gjort noget kriminelt, men blot sympatiserer med andre end det kinesiske styre, siger Rikke Hørlykke.

/ritzau/