Stjerneglansens store betydning

I Danmark er det i første omgang især det kommende håndbold-VM, som fylder meget. Desværre bliver det uden Lars Krogh Jeppesens deltagelse.

Herrernes VM-slutrunde i håndbold kan set med danske øjne meget vel gå hen og blive en 2007s allerstørste begivenheder. Ikke kun fordi det danske landshold, som har fået bronze ved de tre seneste EM-slutrunder, har store chancer for at lege med om de allerøverste placeringer i Tyskland. Men også fordi holdet med landstræner Ulrik Wilbek i chefrollen er blevet en mere og mere folkekær størrelse.

Udover Ulrik Wilbek er især en spiller som Joachim Boldsen en af de mest populære skikkelser, der findes i den danske sportsverden, og generelt fremstår alle spillere som sympatiske fyre med appel til flertallet i den danske befolkning.Hvis man i den henseende skal pege på et lille minus, er det måske, at flertallet af spillerne uden for banen minder lidt for meget om hinanden. Blandt andet derfor har det været godt, at Lars Krogh Jeppesen i flere år har været en del af holdet. Med pandebånd, arrogance, et kønt ansigt og et niveau i verdensklasse har han givet holdet en stor portion star quality, som man nu kommer til at mangle ved slutrunde, der begynder om små tre uger. For i går meldte venstrebacken fra Kiel fra til VM, fordi han efter en lang periode med skader og problemer ikke føler, at hans form kan nå at blive god nok.

Fordi Lars Krogh Jeppesen har været skadet, behøver hans afbud på ingen måde at svække holdet, men hvad angår holdets samlet karisma, vil han blive savnet. Som tilfældet også var ved EM for knap et år siden.Når man taler om stjerneglans, er det dog andre sportsfolk, der har langt større betydning end Lars Krogh Jeppesen. Tænk bare på David Beckham, som i de senere år er det nok bedste eksempel på, hvor meget stjerneglans betyder.

Selv om David Beckham ikke hørte til blandt verdens allerbedste spillere, var han alligevel i flere år - indtil Ronaldinho overtog pladsen - verdens i særklasse største fodboldstjerne.

Men de seneste par år er det gået ned ad bakke for »Becks«, der har mistet sin landsholdsplads, og som det meste af tiden sidder på bænken i Real Madrid. Alligevel er der rigtig mange klubber, der gerne vil give mange penge for den nu 31-årige englænder, hvis kontrakt med Real Madrid udløber til sommer.

Flere gange er David Beckham eksempelvis blevet sat i forbindelse med klubber i den amerikanske liga MLS, og der er ingen tvivl om, at han kommercielt vil blive et stort hit i USA. Til gengæld er det ikke sikkert, at han sportsligt vil kunne leve op til forventningerne.

I går blev så også Liverpool sat i forbindelse med David Beckham. Igen: sportsligt vil klubben sikkert kunne få fat i spillere med større potentiale, men Liverpool sender i øjeblikket intet signal om, at den er på vej til at kunne udfordre Chelsea og Manchester United, men det kunne alene David Beckhams tilstedeværelse ændre på.