Stjernebokser overvejer karrierestop for at satse på politik

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manny Pacquiao overvejer at stoppe sin boksekarriere efter sin næste kamp i det kommende år og i stedet satse alt på en karriere som politiker i hjemlandet Filippinerne.

Det fortæller den 36-årige bokser nu, da han er ved at være kampklar igen efter en operation i hånden.

Manny Pacquiao har ikke været i ringen, siden han tabte århundredes boksebrag mod rivalen Floyd Mayweather i Las Vegas 2. maj i år. Og ifølge filippineren selv er der formenligt kun en enkelt kamp tilbage i ham, før han indstiller karrieren.

I stedet vil Manny Pacquiao bruge al sin tid på at bygge sin politiske karriere op i hjemlandet, hvor han går efter at blive valgt til senator.

»Jeg tror, at jeg er ved at være klar (til at stoppe, red.). Jeg har bokset i mere end 20 år. Men hvis du er senator, så bør dit fokus være på dit job og din familie. Jeg ville være nødt til at opgive andre ting, der ellers ville kræve min opmærksomhed,« siger han til ANC.

Det bliver næppe en revanche mod Floyd Mayweather, som Manny Pacquiao kan se frem til. Den ubesejrede amerikaner har netop trukket sig tilbage fra boksningen. Af mulige modstandere nævnes englænderen Amir Khan eller Terence Crawford fra USA.