Stille rytterprotest mod doping

Flere af Tour-feltets ryttere markerede deres utilfredshed med dopede kolleger ved at holde stille i et par minutter efter starten på onsdagens 16. etape.

Starten på onsdagens 16. etape af Tour de France blev en smule kaotisk, da flere af feltets ryttere valgte at holde stille, selv om løbet var blevet givet frit. Demonstrationen skulle markere rytternes utilfredshed med de ryttere og hold, der benytter sig af doping.

Ifølge T-Mobiles danske sportsdirektør Brian Holm var der sågar en endnu større aktion undervejs, men den blev bremset.

- Tirsdag aften var der flere hold, der snakkede om bare at trille etapen igennem uden numre på, men der sagde vi blandt andet fra. Der står hundredtusinder af mennesker langs sidelinjen, der er kommet for at se cykelløb, og dem kan vi ikke svigte. Derfor synes jeg også, at aktionen i dag var den bedste måde at gøre opmærksom på problemet, sagde sportsdirektøren til Ritzau fra sin mobiltelefon, da etapen endelig var sat i gang.

Rygterne om, at demonstrationen var rettet mod løbets førende rytter, Michael Rasmussen, der kritiseres for at have rod i sine indberetninger til dopingmyndighederne, afvises af Brian Holm.

/ritzau/