Stig Tøfting er ligeglad med kommentator-fyring

Stig Tøfting var blandt de fire, der ikke har fået tilbudt et job efter SBS' overtagelse af Canal 8 og 9. Fold sammen
Læs mere

Stig Tøfting må efter seks år på Canal 8 og 9 sige farvel til de fodboldkanaler, han selv var med til at sætte til søs. Der er ingen bitterhed for aarhusianeren, der i sit liv, har været igennem det, der var langt værre.

Produktionsselskabet bag kanalerne, Monday, blev ved årsskiftet opkøbt af den engelsk gigant SBS. Dermed overtager SBS Canal 8 og 9's rettigheder til at vise fodbold fra næste sæson.

Mens flere af Stig Tøftings kolleger er blevet tilbudt at skifte over til selskabet, der står bag Kanal 5 og 6'eren, er aarhusianeren blevet vejet og fundet for let.

Den 45-årige tidligere fodboldspiller, der var kendt for sit iltre temperament på banen, er på ingen måde bitter over situationen og forklarer, at sådan er gamet.

»Jeg gider ikke gå og ærgre mig over, at jeg ikke skal med over på SBS. Jeg vil ikke bruge energi på noget, jeg ikke kan gøre noget ved. Det er ikke mig, der har truffet den beslutning. Det har SBS. Og det er de i deres fulde ret til. Jeg er på ingen måde bitter eller sur. Sådan skal det slet ikke fremstå,« siger han og fortsætter:

»De skylder ikke mig noget. De køber en virksomhed, hvor jeg er ansat. Hvis de ikke kan bruge mig, så er det helt fair,« siger han.

Den 45-årige tidligere landsholdsspiller har igennem sit hårde liv både mistet sine forældre og sit barn. Samtidig har Stig Tøfting siddet i fængsel. Derfor virker fravalget til ét job også som en ligegyldig petitesse.

»Jeg gider ikke bruge tid på det. Med de ting, jeg har prøvet og været udsat for i mit liv, så er det her ingenting. Det er jeg ligeglad med. Jeg har mistet forældre og en søn, så det her er ingenting. Jeg står ikke anderledes end så mange andre danskere, der kommer i samme situation. Når én dør lukkes, så åbner der sig som regel nogle nye. Jeg har været privilegeret med at arbejde med det, jeg brænder for,« siger han.

Stig Tøfting har først kontraktudløb med Monday i sommeren 2016. Derfor får fodboldeksperten stadig løn i over et år endnu på trods af, at Monday ikke kan stille noget fodboldmæssigt arbejde til rådighed.

Aarhusianeren ved endnu ikke, hvad det aflønnede 'friår' skal stå på, men som Stig Tøfting selv siger, så tager han det helt roligt. Der er intet, der haster.

Udover Stig Tøfting har SBS fravalgt Erik Rasmussen, Jonas Schwartz og Jesper Bang.