Steven Gerrard stopper karrieren

Den tidligere Liverpool-stjerne Steven Gerrard lægger støvlerne på hylden, meddeler han.

Steven Gerrard har spillet sin sidste fodboldkamp på topplan. Arkivfoto. Scanpix/Isaiah Downing Fold sammen
Læs mere

Liverpool. Liverpool-legenden Steven Gerrard stopper karrieren.

- I kølvandet på den seneste spekulation i medierne kan jeg bekræfte, at jeg trækker mig tilbage fra professionel fodbold, lyder det i en pressemeddelelse fra Gerrard ifølge AFP.

Gerrard meddelte for nylig, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med amerikanske Los Angeles Galaxy, og nu har han altså besluttet, at det er helt slut med den aktive karriere.

- Jeg har haft en utrolig karriere, og jeg er taknemmelig for hvert eneste øjeblik, jeg har haft med Liverpool, England og Los Angeles Galaxy, lyder det fra den 36-årige Liverpool-legende.

Rygterne om et muligt stop har svirret, siden han fortalte, at han ikke fortsatte i Los Angeles-klubben, og flere eksperter har peget på, at Gerrard kunne blive træner efterfølgende.

Han er blevet kædet sammen med blandt andet et managerjob i MK Dons, men det er endnu blot rygter.

Gerrard nåede omkring 700 kampe gennem 17 år i Liverpool-trøjen, inden han drog til USA i 2015. I 12 af årene i Liverpool var han holdets anfører.

Han debuterede på det engelske landshold i 2000 og nåede 114 kampe for nationalmandskabet med 21 mål til følge.

Hans største triumf på klubplan kom i 2005, hvor han som anfører kunne løfte Champions League-trofæet efter Liverpools comeback i den berømte finale mod AC Milan.

Her var Liverpool bagud 0-3, men kom tilbage på 3-3 og vandt efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/