Stærkt comeback overrasker Federer efter rekordtriumf

35-årige Roger Federers indledning på 2017-sæsonen har på alle måder oversteget hans drømme.

35-årige Roger Federer har vist imponerende spil i denne sæson, hvor han er tilbage efter et halvt års pause. Scanpix/Kevork Djansezian Fold sammen
Læs mere

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer har leveret et imponerende comeback til tennistoppen i 2017, efter at han sluttede 2016 med et halvt års pause på grund af en knæskade.

Alderen rundede 35 år, og de fleste eksperter forventede, at Federer havde set sine bedste dage.

Men schweizeren har modbevist alle tvivlere og kritikere med storspil, som skaffede ham karrierens 18. grand slam-titel i Australian Open i januar, og i weekenden tog han sejren i ATP-turneringen i Indian Wells.

Historiens største tennisstjerne er i den grad tilbage på toppen. Selv om Federer havde troen på, at han kunne blande sig i toppen igen, havde han ikke drømt om, at det ville gå så hurtigt.

»Jeg har i den grad overgået mine forventninger,« siger Federer til Sky Sports efter finalesejren i Indian Wells over landsmanden Stanislas Wawrinka.

»Mit mål var at komme tilbage i top-8 (på verdensranglisten, red.) inden Wimbledon. Det her er virkelig en drømmestart.«

Ifølge Reuters vil Federer rykke op som nummer seks i verden på den opdaterede verdensrangliste, der kommer mandag. Wimbledon spilles i begyndelsen af juli.

Sejren i Indian Wells var Federers ATP-titel nummer 90 i karrieren, og det var hans femte titel i turneringen. Kun Novak Djokovic har også vundet fem gange i Indian Wells.

Med sine 35 år slog schweizeren samtidig rekorden som den ældste vinder af turneringen. Den rekord havde Jimmy Connors tidligere. Han vandt den som 31-årig.

/ritzau/