Stærke amerikanere giver Dufour ro efter dyrt kiks

Cathrine Dufour mener ikke, at hendes kostbare fejl i holdfinalen kom til at koste Danmark en OL-medalje.

Cathrine Dufour og Bohemian kiksede i OL-finalen for hold, hvor Danmark sluttede som nummer fire. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv hvis Cathrine Dufour og hesten Bohemian havde undgået en bommert i tirsdagens holdfinale i dressur ved OL i Tokyo, var det næppe blevet til dansk medalje.

Det mener Dufour selv, efter at have set USA levere tre stærke præstationer, der sendte det amerikanske hold op foran Danmark i slutstillingen.

»Det er pisseærgerligt. Vi red efter det alle sammen. Jeg fik en megadyr fejl til sidst, men jeg tror ikke, at vi havde nået det, selv om jeg havde redet op til mit absolut bedste,« siger Dufour.

Danmark var tredjebedst i kvalifikationen i weekenden, men endte finalen som nummer fire og dermed uden for medaljerækken.

Dufour skulle opnå en score i omegnen af 84 procent for at presse USA ned af podiet, og det var næppe realistisk.

»Medaljen var den ultimative drøm. I kvalifikationen var vi foran dem (USA), og det havde vi håbet på at være igen. Men de var bare bedre.«

»Det er bedre for mig at vide, at selv om jeg havde redet fejlfrit, havde vi alligevel ikke været gode nok til at tage bronzen. Det er ikke nogen trøst, men det havde ikke været nok,« siger den danske stjernerytter.

Dufour var godt på vej til en ny, høj bedømmelse, da Bohemian kiksede en piruette. Og lige der forduftede den spinkle danske medaljechance.

»Det koster bare. Det er en øvelse, der tæller dobbelt, og derfor koster det rigtig mange point.«

»Det var en lillebitte ubalance, en teknisk fejl. Og det er altid rytterens fejl. Man ved det med det samme, når det sker, men man må bare videre, for der kommer en ny øvelse lige efter,« siger Cathrine Dufour.

Allerede onsdag skal hun og holdkammeraterne Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald forsøge sig hver for sig i den individuelle finale.

Også her er der medaljechance, men det kræver, at Dufour styrer Bohemian uden om fejl. Hun er dog ikke nervøs for, at piruetten går galt igen.

»Nej, slet ikke. Normalt er det en af min hests styrker. Det er en ny dag i morgen, og vi er vant til at konkurrere mange dage i træk, så vi kan ikke gøre så meget og lave det om,« siger Cathrine Dufour.

/ritzau/