Stærk målmand sikrer Benfica kneben sejr over Dortmund

Målmand Ederson reddede et straffespark og en stribe gode forsøg, da Benfica slog Dortmund i Champions League,

Læs mere
Fold sammen

Et elendigt straffespark af holdets topscorer kan komme til at koste dyrt for den tyske storklub Borussia Dortmund i Champions League.

Dortmund tabte 0-1 på udebane til Benfica i ottendedelsfinalen, men tyskerne kunne have fået et bedre udgangspunkt til returkampen, hvis Pierre-Emerick Aubameyang var gået mere koncentreret til værks fra 11-meter-pletten.

Kort efter Benficas føringsmål diskede den ellers så målfarlige mand op med karrierens formentlig ringeste straffespark, som blev sparket blødt midt i målet.

Benfica-keeper Ederson behøvede slet ikke at bevæge sig efter bolden, og så endte det med en portugisisk 1-0-sejr på det mål, som angriberen Konstatinos Mitroglu fik scoret kort inde i anden halvleg.

Benficas kaptajn, Luisao, fik hovedet på en hjørnesparksbold, og pludselig stod Mitroglu helt udækket en meter fra målstregen, og den græske centerforward kunne let passere Roman Bürki i målet.

Tyskerne lod sig dog ikke slå ud af scoringen og indledte et stormløb mod hjemmeholdets mål.

Angrebene væltede ned mod Benficas mål, og foruden straffesparket tilspillede Dortmund sig en stribe chancer, men Ederson stod fremragende og reddede sejren for sit mandskab.

Resultatet er en ny skuffelse for det ambitiøse tyske hold, der ikke har levet op til forventningerne i den hjemlige liga og senest tabte til bundproppen Darmstadt.

Trods nederlaget er det dog langt fra utænkeligt, at Dortmund kan sikre sig avancement i Champions League. Det kræver en tomålssejr i returkampen 8. marts.

/ritzau/