Stæchmann får advarsel af DMU

Speedway-landstræner Jan Stæchmann er blevet irettesat af Danmarks Motor Union efter sine udtalelser ovenpå VM-finalen for hold.

Speedway-landstræner Jan Stæchmann har fået en skriftlig advarsel af Danmarks Motor Union (DMU), efter at han oven på sølvmedaljerne ved VM-finalen for hold antydede, at polakkerne havde snydt sig til guldet.

Jan Stæchmann gav blandt andet over for Morgenavisen Jyllands-Posten udtryk for, at polakkernes speedwaycykler kørte mistænkeligt stærkt, ligesom han heller ikke var sikker på, at kontrollen med cyklerne blev udført ordentligt, fordi den ansvarlige official virkede beruset.

DMU har gennemgået Stæchmanns interview med DK4 og en artikel i Jyllands-Posten og indskærpet over for landstræneren, at han skal holde sig til at snakke om det sportslige og ikke sine personlige holdninger, når han udtaler sig til medierne.

Samtidig skal Stæchmann på kursus i mediehåndtering, så han kan "tilegne sig yderligere redskaber til brug for sin omgang med pressen", som det hedder i en pressemeddelelse. /ritzau/