Ståle i hård kritik af Swansea: Uprofessionel Laudrup-fyring

Den hjemvendte FC København-træner Ståle Solbakken kalder måden, Michael Laudrup blev fyret på i Swansea, for en 'dybt uprofessionel handling'.

FCKs cheftræner Ståle Solbakken (tv.) revser Swansea for sin behandling af Michael Laudrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: scanpix/billedmontage
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag aften blev Michael Laudrup fyret i Premier League klubben Swansea, hvilket kom som en stor overraskelse for mange både i Danmark, England og resten af fodboldeuropa.

Torsdag sendte Michael Laudrup så en mail ud, hvor han fortalte mere om, hvordan han egentlig blev fyret.

I mailen skriver Michael Laudrup blandt andet, at han blev fyret via et brev, hvor der ikke var angivet nogen begrundelse for fyringen. Samtidig fik han heller ikke lov til at sige farvel til sine spillere på Swanseas træningsanlæg.

Den behandling falder FCK-træner Ståle Solbakken for brystet.

- Det, at han ikke får lov til at tage afsked med truppen, er i dette tilfælde en uprofessionel handling, som nok bunder i, at den nye manager (Gerry Monk red.) var spiller, og ikke har ønsket ham dér, skriver Ståle Solbakken i en mail til bt.dk.

Ståle Solbakken uddyber også, hvad det er, der foregår mellem klubben og manageren fra det tidspunkt, fyringen finder sted.

- Fra det tidspunkt en fyring finder sted, handler det ofte om to ting. Det økonomiske (Michael Laudrups kompensation) og om den nye manager.

Ståle Solbakken har selv prøvet at blive fyret i en engelsk klub. I maj 2012 blev han udnævnt som manager i Wolverhampton, men allerede i januar måned 2013 blev han fyret - officielt på grund af manglende resultater. 

Han fik dog en mere respektfuld afsked med Wolverhampton, end Michael Laudrup fik i Swansea.

- Jeg sagde personligt farvel til truppen. I mit tilfælde havde jeg en fornemmelse af, at det var ejerens beslutning at fyre mig. Derfor hjælp klubben mig med at tage afsked, skriver Ståle Solbakken.