Ståle: Enkelte har stadig tømmermænd

FC København-træner Ståle Solbakken tror selvfølgelig på, at mesterholdet nok skal komme op i omdrejninger. Om end nordmanden ikke er bleg for at stikke lidt til Allbäck og Grønkjær.

Selvom FC Københavnerne næppe kigger dybt i flasken i disse tider, hvor Viborg venter i SAS Ligaen, og Beitar Jerusalem truer i Champions League-kvalifikations-regi, fornemmer træner Ståle Solbakken, at enkelte personer i løvetruppen er præget af tømmermænd.

Så meget giver nordmanden i hvert fald udtryk for, da han hovedsagelig med et glimt i øjet efter fredagstræningen i Parken analyserer sit holds falmende sommerstart.

»Dét virker som om, at sidste sæson stadig giver tømmermænd. Spillerne har ikke samme overskud, så det arbejder vi på. Fokus er på, at alle føler et fysisk overskud. Dét er det, der skal til, før man laver den ekstra spurt eller de gode driblinger,« siger Ståle Solbakken.

Succestræneren, der på tirsdag for alvor indleder jagten på den anden Champions League-deltagelse i træk, siger det ikke i et surt toneleje, men han konstaterer prompte, at han rådede over en bredere trup før sommerpausen.

»Atiba Hutchinson har tillige været syg, William Kvist er forsøgt på en ny plads, mens Morten og Rasmus først skal finde konceptet,« siger Ståle Solbakken med reference til angriberen Nordstrand og midtbanemotoren Würtz, der er spritnye i mesterklubben.

Uagtet Hjalte Bo Nørregaard andetsteds på siden erkender, at aktørerne på den centrale midtbane hidtil i sæsonen ikke har været gode nok i det fremadrettede spil, peger Solbakkens blik for forbedringer andre steder hen.

»Hverken Grønkjær eller Allbäck har formået at komme i omdrejninger af forskellige årsager. Allbäck manglede lidt i opstartsfasen, mens Grønkjær endnu ikke rykker eksplosivt. Det gør det jo sværere for midtbanespillerne at komme fornuftigt af med bolden,« siger Ståle Solbakken.