Spurs sejrede: LeBron James ramt af hedeslag

Miami Heats stjernespiller LeBron James måtte forlade banen med et hedeslag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

San Antonio Spurs tog første stik, da NBA-finaleserien natten til fredag blev indledt. Det var især en stærk slutspurt, der gjorde, at Spurs hjemme i AT&T Center sejrede 110-95 over Miami Heat.

Og så spillede det uden tvivl ind, at gæsternes superstjerne LeBron James i kampens afgørende fase blev ramt af, hvad der lignede et mindre hedeslag, da hallens aircondition-anlæg svigtede og fik temperaturen til at stige til over 33 grader.

En fuldstændig groggy James måtte hjælpes ud til bænken, hvorfra han kunne overvære en rødglødende Danny Green for Spurs score 11 af sine 13 point i kampens sidste quarter. Det var medvirkende til, at San Antonio - der undervejs havde været ned med syv point - kunne løbe gæsterne over ende og vinde de sidste ni minutter med samlet 31-9. Bare i de seneste seks minutter lavede hjemmeholdet seks trepointsscoringer.

Tim Duncan og Tony Parker var værternes topscorere med henholdsvis 21 og 19 point, mens LeBron James - trods sine problemer - førte an for Miami og blev noteret for 25 point.

»Det føltes som et slag i maven at se sin leder humpe ud til bænken på den måde,« sagde Miami Heats træner, Erik Spoelstra, efterfølgende om LeBron James' hedeslag.

De to mandskaber mødtes også i finalen sidste år, og her var det Miami Heat, der i syvende og sidste kamp sikrede sig mesterskabet. Næste kamp i finaleserien spilles søndag.