Sportsstjerner i sorg over Robin Williams-dødsfald

Den detroniserede Tour-konge Lance Armstrong og Robin Williams udviklede et varmt venskab og den nu afdøde komiker elskede at være på fransk visit. Her under Tour de France i 2004. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Komikeren Robin Williams' død trækker spor ind i sportens verden, hvor han i sine måske bedste år ramte en mere sober livsstil.

Sorg, chok og et smil ved mindet om de oplevelser, Robin Williams nåede at give verden, præger reaktionerne fra sportens verden ovenpå nyheden om den folkekære skuespillers pludselige død.

Ikke overraskende var Lance Armstrong blandt de første til at udsende mindeord på Twitter, da nyheden om 63-årige Willliams' død blev offentliggjort.  - RIP Robin. Jeg vil altid huske dig som en ven. Jeg elsker dig og vil savne dig forfærdeligt meget, skriver Lance Armstrong, der i sin storhedstid flere gange havde besøg af Williams under Tour de France.

 Netop komikerens åbenlyse kærlighed for cykelsporten, som han også ivrigt udøvede selv på motionsplan, har givet ham venner i de kredse. Williams havde øre for fonetik og kunne gennemskue den menneskelige karakter med skarpt røntgensyn. Det brugte han blandt andet til at lave virkelig spøjse imitationer af alt fra Jan Ullrich til Marco Pantani.

- At være omkring ham gav dig de samme fniseture, som når du så hans film. En elskelig mand og en ikonisk skuespiller, skriver spurtkanonen Mark Cavendish.

Den tidligere Team CSC-stjerne Fränk Schleck var blandt de første til at kondolere på Twitter, da det mandag aften dansk tid stod klart, at verden havde mistet en markant og højt respekteret personlighed.

- Robin var en passioneret cykelfan. Vi vil savne ham. RIP, skriver den 34-årige luxembourger således.

Tennisparret André Agassi og Steffi Graf hørte også til i den omfangsrige vennekreds, Robin Williams formåede at favne, når han havde sine bedste perioder uden de misbrugsproblemer, som i perioder sendte ham ud af cirkulation og offentlighedens søgelys.

- Stefanie og jeg er dybt ulykkelige over tabet af vores ven Robin Williams. I dag har verden mistet en smuk sjæl, skriver Agassi, som også trak på Williams ved velgørenhedsarrangementet Grand Slam for Children i 2001.

- Robin var et af de sødeste og mest generøse mennesker, jeg har kendt, slutter tennislegenden.