Sportskanal uden sportschef

Danmarks nye sportskanal, TV 2 Sport, satser ikke længere benhårdt på at få en sportschef. I stedet bliver redaktionen opgraderet, mens den administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, overtager yderligere funktioner.

Claus Elming (tv.) og Tina Müller er begge værter på sportskanalen TV 2 Sport, der gik i luften i april - og siden har søgt en sportschef. En stilling, der ikke besættes som først planlagt. Foto: Lea Meilandt Mathiesen Fold sammen
Læs mere

Allerede før TV 2 Sport havde sendt sin første fodboldkamp - endsige før TV 2 Sport havde fået lov af Konkurrencestyrelsen til at eksistere - søgte kanalens ejere, TV 2 Danmark og MTG/Viasat, efter en direktør og en sportschef.

Direktøren blev hurtigt udpeget. Valget faldt på Claus Bretton-Meyer, men selv efter at have været i luften i snart et halvt år er der endnu ikke fundet en sportschef til Danmarks nye sportskanal.

Og nu siger Claus Bretton-Meyer til Berlingske Tidende, at kanalen ikke længere behøver en sportschef.

»Jeg leder stadig efter en kandidat, men som tingene er nu, er det måske en anden profil, vi skal have på sportschefen, end som stillingen oprindeligt var tænkt,« siger Claus Bretton-Meyer.

Dermed indikerer han, at en udnævnelse af en sportschef for TV 2 Sport ikke er nært forestående. Med en anden profil mener Claus Bretton-Meyer, at kanalen allerede har udviklet sig meget i sine første levemåneder i forhold til den stillingsbeskrivelse, der blev lavet, før kanalen havde sendt første gang.

Line sprang fra
Jagten er dermed indstillet efter at have været intens de seneste måneder. Faktisk var det lykkedes for TV 2 Sport-ledelsen at ansætte en sportchef, men vedkommende sprang fra i sidste øjeblik.

»Det er ingen hemmelighed, at vi lukkede en aftale med Line Baun Danielsen. Hun havde en række årsager til, at hun valgte at hoppe fra, og det respekterer jeg naturligvis,« siger Claus Bretton-Meyer.

»Det stillede mig selvfølgelig i en situation, hvor jeg var lidt på den. I stedet har jeg i første omgang oprustet på redaktionen. Og så har jeg selv valgt at arbejde lidt som sportschef. Men det er ikke sådan, at jeg står med en kandidat parat,« siger Claus Bretton-Meyer.

Rolf var interessant
Udover Line Baun Danielsen har den tidligere professionelle cykelrytter og nuværende TV-kommentator, Rolf Sørensen, i pressen været nævnt som en potentiel sportchef. Men han skulle være blevet vejet og fundet for let til jobbet. Et job, der udover TV-delen også med tiden vil komme til at omfatte et netsite og printmedie, der for begge deles vedkommende naturligvis skal handle om sport.

Selvom TV 2 Sport ikke har udsigt til at kunne præsentere en prominent person som sportschef, råder kanalen stadig over Peter Møller og Claus Elming i skikkelser af populære værter, der kan trække seere til.