Sportsdomstol udskyder afgørelse af Semenya-sag

Den Internationale Sportsdomstol vil i slutningen af april afgøre en sag om tvungen indtag af hormonmedicin.

Caster Semenya har klaget over et tiltag fra Det Internationale Atletikforbund. (Arkivfoto) Arnd Wiegmann/Reuters Fold sammen
Læs mere

Skal kvindelige atleter med et højt niveau af mandlige kønshormoner tvinges til kunstigt at sænke deres testosteronniveau?

Det må løberen Caster Semenya og resten af det internationale atletiksamfund vente lidt endnu med at få svar på fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Torsdag meddeler domstolen, at afgørelsen i sagen, der blev indledt med en række retsmøder i februar, først falder i slutningen af april og ikke som tidligere annonceret 26. marts.

CAS har ikke fastsat en specifik dato, men blot meldt ud, at det bliver i slutningen af april.

Sagen udspringer af, at den sydafrikanske løber Caster Semenya og Det Sydafrikanske Atletikforbund har klaget over et tiltag fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Tiltaget går ud på, at atleter som Semenya, der har et højt niveau af mandlige kønshormoner, skal tage hormonnedsættende medicin for at kunne konkurrere på eliteplan blandt kvinder.

CAS har tidligere kaldt sagen for en af de mest afgørende sager hos sportsdomstolen, og at afgørelsen bliver en vigtig rettesnor for atleter med samme forudsætninger som Semenya.

Den 28-årige sydafrikaner har vundet guld i 800 meterløb ved både OL, VM og diverse andre stævner og står noteret for den fjerdebedste tid på distancen nogensinde blandt kvinder.

1 minut og 54,25 sekunder lyder hendes bedste tid.

/ritzau/