Sportsdirektør venter flere cykelsejre af Kragh efter Oman-triumf

Sportsdirektør kalder Søren Kragh Andersens etapesejr i Tour of Oman fantastisk - men ikke overraskende.

Med en etapesejr torsdag i Tour of Oman beviste Søren Kragh Andersen for andet år i træk, at han passer sin vintertræning til perfektion.

Hans coach på Sunweb, den danske sportsdirektør Morten Bennekou, er begejstret - men ikke overrasket.

- Det er fantastisk. Men jeg vil ikke kalde det rigtig overraskende, for han har kørt hamrende stærkt til træning. Han har haft en vinter, hvor alt har flasket sig både fysisk og mentalt, siger Bennekou.

Det er Kraghs første sejr på et professionelt hold, og den danske coach venter flere inden længe.

- Jeg vil skyde på, at vi ikke har set det sidste resultat fra ham i år, siger Bennekou.

Den 22-årige dansker vandt torsdagens etape til Quriyat foran tidligere verdensmester Rui Costa (UAE Abu Dhabi) og løbets førende rytter, Ben Hermans (BMC).

Sidste år imponerede danskeren ligeledes først på sæsonen, da han vandt ungdomstrøjen i Tour of Qatar efter en imponerende enkeltstart.

Sunweb kom til Oman for at køre de flade etaper for tyskeren Max Walscheid og de øvrige for Søren Kragh Andersen.

Men den 23-årige tyske sprinter udgik med sygdom før torsdagens etape. Nu vil holdet køre for danskeren, som skal satse på klassementet.

- Vi kommer til at støtte ham, så godt vi kan, og så må han gøre sit bedste. Vi må se, hvad det kan række til, siger Bennekou, som ikke er med i Oman.

Lørdagens kongeetape bliver en seriøs udfordring for Søren Kragh, som ikke er bjergrytter.

Der venter en afsluttende stigning på seks kilometer med en stigningsprocent på over ti op til målet på Jabal al-Akhdhar (Det Grønne Bjerg, red.),

- Realistisk set er der nogle, der kører fra ham på Green Mountain (Det Grønne Bjerg, red.). Vi ved ikke hvor mange. Men han er jo ikke bjergrytter, og det forsøger vi heller ikke at gøre ham til, siger Morten Bennekou.

Søren Kragh Andersen skal i marts køre det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico.

Derefter er han med i klassikerne som hjælperytter. Det er holdets håb, at han senere kan blive et vinderkort i klassikerne - men ikke i år.

/ritzau/