Sportsdirektør åbner døren for Rasmussen

Kommer Michael Rasmussen hurtigst over Alperne og indtager Tourens førertrøje med en hvis margin, får han Rabobank-holdets opbakning.

Russiske Denis Menchov er kaptajn, men danske Michael Rasmussen bliver ikke sendt over de første franske bjerge i spændetrøje. Og hvis den danske bjergkonge viser tilpas stor styrke, kan det blive ham, hollandske Rabobank vil køre for i klassementet. Sådan lød meldingen på Tour de Frances førstedag fra danskerens sportschef Erik Breukink.

- Både Denis og Michael skal have støtte indtil bjergene, for det er vigtigt, at vi har to mand, der kan gøre sig der. Denis er kaptajnen, men Michael får nok en fri rolle i starten til at vise sin styrke, og er den enorm, så kan det blive ham, vi satser på. Især hvis Denis samtidig viser svaghedstegn, siger Erik Breukink.

Sportschefen slog dog fast, at det bliver en vurderingssag til den tid, fordi der venter to enkeltstarter på mere end 50 kilometer hver især i Tourens sidste halvdel, og her vil danskeren uden tvivl sætte tid til i forhold til mange af klassementets favoritter./ritzau/