Sportschef: Kajak-VM skal bane vejen mod OL i Tokyo

VM i kajak begynder torsdag, og sportschef Bo Vestergaard ser det som første skridt mod OL i Tokyo om tre år.

For Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, er medaljer velkomne, men ikke det vigtigste resultat at få med hjem fra VM. Free/Dansk Kano Og Kajak Forbund Fold sammen
Læs mere

Med OL-sølvvinder Emma Aastrand Jørgensen og den forsvarende verdensmester i 500 og 1000 meter enerkajak, René Holten Poulsen, i spidsen, tager de danske kajakroere torsdag hul på VM.

For Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, er medaljer velkomne, men det er ikke det vigtigste at få med hjem fra mesterskaberne i tjekkiske Racice.

Derimod handler det meget om at tage første skridt mod at få så mange både med til OL i Tokyo i 2020. Også selv om kvotepladserne første findes om to år.

»I min optik er vi fortsat i år nul efter Rio. Medaljer til VM skal selvfølgelig være velkomne,« siger Bo Vestergaard i en pressemeddelelse og tilføjer:

»For mig er det vigtigere, at de både, vi satser på at få kvalificeret til OL i Tokyo, viser den udvikling og fremgang, vi forventer af dem på den lange bane frem mod VM i 2019, hvor der skal ros om kvotepladserne til Tokyo.«

Med EM-sølv senest på 1000 meter og bronze på 500 meter, har René Holten Poulsen vist, at han er på rette vej mod Tokyo.

Emma Aastrand Jørgensen har trods EM-sølv på 200 meter og en femteplads på 500 meter haft svingende resultater i denne sæson.

»René er, hvor han skal være i processen, mens Emma endnu mangler lidt. Det hænger sammen med, at Emma tog en træningspause efter Rio for at holde fokus på sin uddannelse.«

»Op til VM har hun og de øvrige roere forberedt sig på træningslejr i Ungarn, og her har hun vist yderligere fremskridt, så jeg forventer, at hun kan ro sig i VM-finalerne på begge distancer i Racice,« siger Bo Vestergaard.

Desuden stiller Emma Aastrand Jørgensen og René Holten Poulsen op i 5000 meter. Endelig er René Holten også deltager i 500 meter toerkajak sammen med Nils Boe.

/ritzau/