Sportschef for rosport stopper efter 16 år

Lars Christensen stopper som sportschef i Dansk Forening for Rosport og tiltræder hos Team Danmark.

Dansk Forening for Rosport skal have ny sportschef efter 16 år med Lars Christensen ved roret.

I en pressemeddelelse oplyser forbundet, at Christensen har besluttet at forlade stillingen, som han har varetaget siden 2001. I stedet skal han fra 1. juni være sportskonsulent i Team Danmark.

- Det har været mere end 15 helt fantastiske år i mit liv, hvor jeg hver eneste dag har glædet mig til at komme på arbejde, komme ud og være en del af et helt fantastisk team og en fantastisk sport.

- Efter mere end 15 år på posten som sportschef er tiden kommet til, at jeg gerne vil prøve nye udfordringer, og nu glæder jeg mig til at starte et nyt kapitel i mit arbejdsliv hos Team Danmark, siger Lars Christensen.

Formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay Nielsen, takker sportschefen for en succesrig periode.

- Lars er en af dansk idræts mest succesrige sportschefer med ejerskab til flere VM-medaljer samt medaljer ved OL i Athen, Beijing, London og Rio.

- Lars har et indgående kendskab til eliteidræt og dansk roning. Det er derfor et stort tab for dansk roning, men samtidig ønsker vi Lars stort tillykke med nye jobmæssige udfordringer hos Team Danmark, siger formanden.

Han udtrykker dog optimisme for fremtiden.

- Der er mange gode ting i gang i dansk roning, hvilket skal understøttes og styrkes.

- Bestyrelsen for Dansk Forening for Rosports elitecenter Danmarks Rocenter, vil derfor i samråd med trænerteamet og kaproningsudvalget nøje overveje, hvad der er bedst for dansk roning på kort og lang sigt.

- Målet for dansk roning er fortsat OL-medaljer i Tokyo, hvilket sikres i samråd med vore klubber, trænere, roerne og Team Danmark, siger Henning Bay Nielsen.

/ritzau/