Sportchef chokeret over dansk baskettalents død

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik chokbølger igennem de danske basketballkredse, da det onsdag kom frem, at det danske baskettalent Rasmus Glarbjerg Larsen var afgået ved døden i en alder af bare 20 år. Et kæmpe tab både menneskeligt og sportsligt, siger sportschefen i Danmarks Basketball Forbund.

Det danske basket-landshold skal til august spille kvalifikation til EM, og her var Rasmus Glarbjerg Larsen udset til at spille en stor rolle. Det fortæller sportchefen for Danmarks Basketball Forbund, Hrannar Holm, der havde snakket med det Glarbjerg bare få dage inden hans tragiske død.

»Alt så godt ud, da jeg snakkede med ham for to-tre dage siden. Han glædede sig utroligt meget til for første gang at være med på seniorlandsholdet, men så sker det her,« siger en chokeret Hrannar Holm.

Sportschefen fortæller om en dreng, der, foruden sit store sportslige potentiale, var utrolig vellidt blandt venner og kolleger.

»Jeg var nede at besøge ham sidste år i Spanien (da han spillede i den spanske klub Manresa, red.), og han var meget, meget sød, venlig og hårdtarbejdende. Du kan ikke finde en person, der kan sige noget dårligt om ham. Han var altid sød, rar og hjælpsom og virkelig et forbillede. Altid imødekommende og en virkelig god fyr.«

Det sportslige bliver naturligvis sat i baggrunden, når sådan nogle tragiske ting sker, men der er også tale om en kæmpe tab for dansk basketball.

»Rasmus var uden tvivl en stor stjerne og den med størst potentiale. Hvis han var kommet sig helt ud af sin skadessituation, så var alt muligt for ham. NBA var muligt, Euro League var muligt,« siger Hrannar Holm og fortsætter:

»Han var udset til at være en af de bærende kræfter de næste 10 år på landsholdet. Så det er selvfølgelig et kæmpe chok for os, for vi er i gang med at bygge et nyt landshold op omkring de unge spillere, og han var et talent i midten af det hele.«

»Men man kan slet ikke tænke på de her ting lige nu, for vores tanker er med familien og det, de går igennem. Han har også en bror, der er et lige så stort talent, som Rasmus var, så jeg håber, han kommer til at finde ud af, hvordan man kommer videre i sit liv efter det her.«

Dødsårsagen er endnu ukendt, men Rasmus Glarbjerg Larsens belgiske klub Proximus Spirou kom onsdag med en udmelding om, at danskeren blev fundet død i sit hjem i Oostende i Belgien. Det var klubbens personale, der fandt Glarbjerg i sit hjem, fordi han ikke var dukket op til et aftalt møde samme dag.