Spøgelse hjemsøger Mikkel Kessler

USAs i øjeblikket giftigste champ, kometen Kelly Pavlik, planlægger at rykke op i Mikkel Kesslers vægtklasse og har et stående tilbud om at komme til Wales og se danskeren i aktion mod Joe Calzaghe.

Tag den Taylor! Kelly Pavlik (th.) lander et højrehook på Jermain Taylors kæbe i deres VM-kamp om WBC og WBOs VM-bælter i mellemvægt. Pavlik vandt på knockout, og nu er Spøgelset fra Ohio klar til at sætte jagten ind på sit næste trofæ. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere

Hvis de mest fremsynede bokseeksperter får ret, venter Mikkel Kesslers overmand lige om hjørnet. Ikke i form af waliseren Joe Calzaghe, som danskeren møder i tredbobbelt VM-kamp i november, men i form af den unge amerikanske komet Kelly »The Ghost« Pavlik.

Natten til i går hamrede »Spøgelset« sig til to VM-titler i mellemvægt – klassen under Kesslers – og har dermed opfyldt sine egne betingelser for at sætte jagten ind på sit næste trofæ.

»Vores plan er at vinde en VM-titel i mellemvægt, og så rykke en vægtklasse op. Det er nemmere at rykke op, når du har en titel, fordi du så ikke skal starte nederst på ranglisterne. Det bliver sværere og sværere at klare vægten i mellemvægt, så jeg rykker helt sikkert op,« sagde Kelly Pavlik allerede inden nattens skræmmende stærke bedrift.

I Boardwalk Hall, Atlantic City, leverede den 25-årige Pavlik en forrygende nedslagtning af den hidtil ubesejrede fuldblods-champ Jermain Taylor via en serie af syngende hooks og uppercuts i syvende omgang. Udfordreren fra Youngstown, Ohio, var selv nede i anden omgang, men viste stålsat kæbe under Taylors indledende angreb og tævede og trampede sig som en anden bryggerhest sikkert i position til af levere den voldsomme afslutning.

29 knockoutsejre
Sejren var Pavliks 9. på knockout i træk og satte en stopper for Taylors to år lange regeringsperiode som ejer af VM-bælterne hos WBO og WBC, som flere af verdens bedste boksere pund-for-pund har forsøgt at pille fra ham. Det lykkedes for ingen, før den høje, ubesejrede spøgelses-knægt fra den lille Ohio-flække i det østlige USA, der nu har 32 sejre – heraf 29 på knockout - og altså fortsætter jagten ind på de store bælter i supermellemvægt.

Tre af de største bælter i den vægtklasse bokser Mikkel Kessler om mod Joe Calzaghe den 3. november - med Kelly Pavlik ved ringside, hvis amerikaneren tager imod invitationen fra den aldrende Joe Calzaghe, som modsat de fleste danske eksperter ser sig som sejrherre af kampen mod Kessler, og allerede nu er begyndt at gøde den blodrøde jord med henblik på den næste mega-kamp.

»Der er ingen tvivl om, hvem der er den sande verdensmester i mellemvægt, og nu Kelly har sat sig på vægtklassen, vil jeg invitere ham til Cardiff til min kamp mod Mikkel Kessler, som vil blive min formelle kroning som konge af supermellemvægt. Hvis Kelly er en sand mester på udkig efter nye territorier, behøver han ikke kigge længere end til Millennium Stadium, hvor hovederne med kroner på så kan mødes og diskutere betingelserne for en indbyrdes kamp,« siger Joe Calzaghe.