Spiseforstyrrelser i dansk idrætstop

Fokus på kost og træning bringer sportsfolk ud i spiseforstyrrelser, og op mod hver fjerde kvindelige atlet holder op med at menstruere.

Spiseforstyrrelser er et problem i den danske idrætstop, skriver Politiken. Team Danmark har ikke nøjagtige tal for, hvor mange danske idrætsfolk, der lider af problemet, men i øjeblikket er fire procent af de kvindelige atleter i behandling for spiseforstyrrelser.

- Dem, vi ser i behandling, er kun toppen af isbjerget, siger Anna Ottesen, der er diætist og Team Danmarks overordnede ansvarlige på ernæringsområdet.

Team Danmark anslår, at det danske omfang af spiseforstyrrelser lægger sig tæt op ad det norske. Her har en undersøgelse vist, at 20 procent af de kvindelige idrætsudøvere og otte procent af de mandlige lider af spiseforstyrrelser. For kvinderne betyder den hårde træning og fokuset på kosten bl.a., at op til hver fjerde holder op med at menstruere. Det viste en dansk undersøgelse fra 1988.

I Team Danmark afviser direktør Michael Andersen behovet for at undersøge, hvor udbredt spiseforstyrrelser egentlig er, da han ikke mener, at det vil give ny viden.

/ritzau/