Spillerne: Ny aftale giver fodboldkvinder bedre forhold

Kvindelandsholdsspillerne får en væsentlig forbedret økonomi i den nye aftale, fremhæver Spillerforeningen.

Der er flere penge til Sanne Troelsgaard og de øvrige landsholdsspillere i den nye aftale. Scanpix/Denis Lovrovic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer flere penge til kvindelandsholdet i fodbold i de kommende fire år, efter at Spillerforeningen er nået til enighed med Dansk Boldspil-Union (DBU) om en ny landsholdsaftale.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, vælger da også primært at hæfte sig ved de forbedrede forhold for fodboldkvinderne i sin kommentar til aftalen.

»En væsentlig forbedret økonomi til kvindelandsholdsspillerne betyder, at spillerne får bedre muligheder for at optimere den daglige træning, bedre muligheder for restitution og i det hele taget bedre muligheder for at kombinere dagligdagen med landsholdet, selvtræning og arbejdet i deres klubber.«

»De forbedrede vilkår er med til at sikre, at der fortsat sker en positiv udvikling i toppen af dansk kvindefodbold, som vi alle sammen ønsker. Nu er det tid til at se fremad,« siger Mads Øland i en pressemeddelelse.

Aftalen er kommet i stand efter et langvarigt og kompliceret forhandlingsforløb, hvor parterne har stået stejlt overfor hinanden.

Konflikten kostede undervejs et skrivebordsnederlag, fordi DBU valgte at melde afbud til en VM-kamp mod Sverige, efter at spillerne var udeblevet fra flere træninger.

Men spillerne fortryder intet, siger landsholdsspiller Sanne Troelsgaard i en video fra Spillerforeningen.

»Jeg har faktisk ikke tvivlet på, at det var det værd. Nu har vi den nye aftale, og det har været altafgørende, at vi skulle have den i hus,« siger hun.

/ritzau/