Spillerne kårer Leicester-stjerne til årets profil

25-årige Riyad Mahrez tager titlen som årets spiller i Premier League efter drømmesæson.

Læs mere
Fold sammen

London: Riyad Mahrez, der spiller en af hovedrollerne i Leicesters Premier League-eventyr, er søndag blevet kåret til årets fodboldspiller i den bedste engelske række.

Det er medlemmerne af spillernes egen forening, Professional Footballers' Association (PFA), der har peget på den 25-årige algerier som sæsonens bedste spiller.

Mahrez har været en af sæsonens helt store oplevelser i Premier League, hvor han har scoret 17 mål og leveret 11 assists. Sammen med angriberen Jamie Vardy har han om nogen været symbolet på Leicesters succes.

Vardy var også med i kapløbet om at blive årets spiller. Det samme var holdkammeraten N'Golo Kante, West Hams Dimitri Payet, Arsenals Mesut Özil og Tottenhams Harry Kane.

Mahrez er den første Leicester-spiller og den første afrikaner nogensinde til at blive kåret til årets spiller af PFA.

Den offensive kant kom til Leicester fra Le Havre i Frankrig for blot 400.000 pund i 2014. Han scorede et enkelt mål i søndagens 4-0-sejr over Swansea.

Efter sejren har Leicester 76 point på førstepladsen i Premier League, mens Tottenham har 68 point på andenpladsen, men har en kamp i baghånden.

Tottenhams 20-årige stortalent Dele Alli løb med titlen som sæsonens bedste unge spiller. Han har fået sit gennembrud med flere scoringer og oplæg for London-klubben, og han er desuden blevet indlemmet i Englands landsholdstrup.

/ritzau/