Spillerforeningen indgår forlig med Brønshøj Boldklub

Brønshøj Boldklub 'efterbetaler nu' 27 spillere, der har fået et skattesmæk.
Læs mere
Fold sammen

Næsten to år efter BT afslørede, at 1. divisionsklubben Brønshøj Boldklub i strid med reglerne aflønnede spillere på divisionsholdet, er kørepenge-sagen ‘endeligt afsluttet'. Nu betaler klubben et ‘betragtelig' beløb til 27 fodboldspillere, som på grund af sagen har fået et skattesmæk.

Det bekræfter klubbens direktør, Claus Wiingaard, over for BT.

8. februar 2013 kunne BT fortælle, at Brønshøj Boldklub i flere år havde udbetalt skattefrie kørselsgodtgørelser til amatørspillere, der ikke var berettiget til det. På den måde kunne Brønshøj Boldklub holde antallet af lønnede kontraktspillere nede og samtidig tiltrække dygtige spillere til divisionsholdet, der på daværende tidspunkt lå i toppen af landets næstbedste fodboldrække.

Efter afsløring gik både DBU og SKAT ind i sagen. 30. april 2013 fratog DBUs Disciplinærudvalg klubben seks point og tildelte klubben en bøde på 200.000 kroner. I løbet af forsommeren kunne BT i detaljer beskrive, hvordan lønforhandlingerne mellem klub og spillere havde foregået og at kørepenge-aflønningen af spillere havde foregået i flere år end først antaget.

I juni 2013 kunne BT så fortælle, at ‘samtlige amatørspillere i Brønshøj Boldklub, der siden 2011 har modtaget skattefrie kørselsgodtgørelser’ stod til et skattesmæk.

Det er skattesmæk-regningen, som igennem halvandet år har været centrum for striden mellem mellem Brønshøj Boldklub og spillernes fagforening, Spillerforeningen. Nu er parterne imidlertid blevet enige om et forlig, som betyder, at 27 spillere får en ‘efterbetaling' af Brønshøj Boldklub.

- Der er tale om et betragteligt beløb for selskabet. Jeg kan ikke sige, hvor stor efterbetalingen er, men der er tale om, at 27 spillere får en efterbetaling i løbet af januar måned, siger Claus Wiingaard, direktør i Brønshøj Boldklub, til BT.

Men du kan ikke sige, om vi taler en million kroner eller mere eller mindre?

- Nej, parterne er enige om, at vi ikke offentliggør beløbet.

Hvordan stiller det selskabet?

- Vi har heldigvis dækning for beløbet. Det er blandt andet sket ved hjælp af sponsorer, men hvordan vi har skaffet pengene, offentliggør vi senere på måneden.

Hvordan har forhandlingerne været?

- De har trukket ud og kørt i halvandet år, fordi begge parter ikke rigtig har bevæget sig. Nu er vi så alligevel end i et forlig. Sagen er endeligt afsluttet, og i denne måned får spillerne deres penge.

Er der spillere, som i dag får kørepenge?

- Nej, det er der ikke. Vi har lært af sagen - og der sidder i dag en anden ledelse i selskabet. Vi følger reglerne 100 pct. Det er vores skæbne. Men vi ved, at det foregår andre steder - det tror jeg, alle ved. Sagen gav og har givet os nogle alvorlige økonomiske udfordringer, og den var nok den største grund til at mange spillere forlod os før tid. Og sagen har selvfølgelig lært os, hvordan reglerne er. Vi troede, at vi fulgte reglerne, men det gjorde vi ikke, siger Claus Wiingaard til BT.

Spillerforeningen skriver i en pressemeddelelse, at ‘parterne er tilfredse med den dialog, som nu har ført til sagens afslutning, og har ikke yderligere kommentarer.’