Spillerforening: Fifa kommer ikke videre med VM-plan

Den massive kritik af ideen om flere VM-slutrunder kan stoppe Fifas plan, mener generalsekretær i Fifpro.

VM afholdes næste år i Qatar og skal blandt andet spilles på Al-Thumana Stadium (på billedet). Det er Fifas håb, at der fremover skal spilles VM hvert andet år. Karim Jaafar/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritikken af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) plan om i fremtiden at afholde VM-slutrunder hvert andet år er for massiv, til at det kan blive vedtaget.

Sådan lyder det fra generalsekretær i den internationale spillerforening Fifpro Jonas Baer-Hoffmann.

Han tror på, at Fifa er nået frem til samme konklusion.

»Der har været meget kritik. Det har de (Fifa, red.) indset,« siger Baer-Hoffmann til det franske nyhedsbureau AFP.

»Det er tydeligt, at hvis man prøver at tvinge det igennem og går imod alle disse parters interesse og ikke har opbakning fra dem, så kommer planen nok ikke videre.«

Jonas Baer-Hoffmann pointerer, at der allerede afholdes to VM-slutrunder inden for hver kalendercyklus på fire år – herrernes og kvindernes.

Fifpro-chefen mener derfor, at Fifa i stedet for at afholde flere VM for herrer bør fokusere på at promovere kvindernes verdensmesterskab, ligesom han tvivler på, at flere slutrunder er økonomisk holdbart.

»Da vi mødtes med Fifa første gang, bad vi om den økonomiske analyse, men vi har ikke fået den endnu. Jeg tror ikke, at et ekstra VM vil betyde, at man kan fordoble omsætningen.«

»Det er ikke sådan, at man bare fordobler værdien af sponsorater og så videre. I virkeligheden er der også allerede to VM-slutrunder. Vi bør prioritere kvindernes højere,« siger Baer-Hoffmann.

Fifa agter at afholde et stormøde 20. december, hvor håbet er at kunne præsentere et bud på fremtidens kalender i international fodbold, som alle parter er tilfredse med.

/ritzau/