Spillere nægtede at bære klublogo efter racisme-sag

Der var heller ingen LA Clippers logoer at spore på bænken under kampen, da spillerne markede deres utilfredshed med ejer Sterlings udtalelser. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA er på den anden ende, efter ejeren af det populære baskethold Los Angeles Clippers tidligere på ugen blev fanget i et voldsomt racistisk udbrud mod afroamerikanske spillere.

Søndag skulle Clippers så for først gang i aktion, siden sagen for alvor begyndt at rulle, da gossip-mediet TMZ.com, offentliggjorde optagelserne af Donald Sterling, hvor han blandt andet siger:

- Du kan gå i seng med dem, du kan tage dem med hjem, du kan gøre, hvad du vil. Den lille ting, jeg beder dig om, er, ikke at promovere det. Og ikke at tage dem med til mine kampe.

Søndag kom svaret fra spillerne, der havde et klart signal til deres noget upopulære ejer.

Clippers, der har en stor del mørke spillere på holdet, tog afstand fra klub-ejeren ved at smide samtlige opvarmningstrøjer i en bunke midt på gulvet under opvarmningen til playoff-kampen mod Golden State Warriors. Samtidig med at deres t-shirts var vendt med vrangen ud, således ingen Clippers-logoer blev repræsenteret før kampen.

Sterlings ekskone og børn har allerede taget afstand fra ejerens udtalelser. Ligesom alle sportens største ikoner - mørke som hvide - Michael Jordan, Magig Johnson og Larry Bird har angrebet de diskriminerende udtalelser. Også USAs præsident, Barak Obama, er gået ind i sagen, som har rystet USA.

- Når uvidende mennesker vil udstille deres uvidenhed, behøver man ikke rigtig at gøre noget. Bare lad dem snakke. Det er det, der skete her, siger Barack Obama på et pressemøde i Malaysia søndag.

Flere medier skriver nu, at det ikke er sandsynligt, at Donald Sterling kan fortsætte som hold-ejer i NBA.

Et tydeligt præget Los Angeles Clippers-mandskab tabte et underligt opgør på udebane til Golden State Warriors med 97-118. Dermed står der 2-2 i første runde af playoffs, hvor man spiller bedst af syv.